Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Verdikt v prípade vraždy Kuciaka rozčaroval aj európskych novinárov! Objednávatelia unikajú spravodlivosti

Ján Kuciak a Martina Kušnírová
Ján Kuciak a Martina Kušnírová (Zdroj: FB/Jozef Kuciak)

BRATISLAVA - Slovenská sekcia Asociácie európskych novinárov (AEJ) je mimoriadne rozčarovaná rozhodnutím súdu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Predstavitelia asociácie to uviedli vo svojom sobotnom stanovisku.

"Ak je pravdou, že obžalobou predložené dôkazy nestačia na usvedčenie objednávateľov vraždy, treba vo vyšetrovaní vraždy pokračovať na úrovni polície a prokuratúry. Treba sa pýtať, prečo sa nepodarilo nájsť viac dôkazov, a prečo bol špeciálny policajný tím vyšetrujúci tento zločin predčasne rozpustený," píše asociácia.

Slovensko v šoku! To najdôležitejšie zo súdu s Kočnerom: Bombový poplach aj Zsuzsovej 5 minút slobody

AEJ konštatuje, že sú silné dôvody sa domnievať, že najvyšší objednávatelia vraždy unikajú spravodlivosti. Spoločnosť sa podľa nich nezbaví hlbokej nedôvery voči právnemu systému na Slovensku, kým nebude zodpovedaná otázka, kto je organizátorom vraždy dvoch mladých ľudí, ak nejde o Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú.

"Novinári na Slovensku sa budú snažiť ďalej sledovať činnosť polície a prokuratúry v tejto kauze, ktorá naďalej traumatizuje celú spoločnosť," deklarujú. Rovnako sú odhodlaní pokračovať v odhaľovaní protiprávnej činnosti a korupcie.

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok (3. 9.) oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Vecou sa bude ďalej zaoberať Najvyšší súd SR.

Viac o téme: RozhodnutieSúd Vražda novináraJán KuciakMartina KušnírováAsociácia európskych novinárovMarian KočnerRozčarovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu