Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ringier Axel Springer SK verí, že všetci páchatelia budú spravodlivo potrestaní

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Spoločnosť Ringier Axel Springer SK verí, že všetci páchatelia, ktorí sa podieľali na vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, budú spravodlivo potrestaní.

Uviedol to COO spoločnosti Michal Maruška v reakcii na štvrtkový rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Informoval Peter Porubský z Ringier Axel Springer SK, pod ktorý patrí portál Aktuality.sk, kde pracoval zavraždený novinár.

"Očakávali sme spravodlivý trest pre obžalovaných za činy, ktoré sa im pripisujú. V právnom štáte má každý právo na spravodlivý proces a rozsudok, ktorý musí byť vždy založený na dôkazoch. O vine a nevine rozhoduje súd, ktorý dnes rozhodol takto," povedal Maruška.

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obžalovaného Tomáša Szabá súd uznal vinným a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Rodičia zavraždených opustili po prečítaní rozsudku pojednávaciu miestnosť.

Viac o téme: VraždaRozsudokJán KuciakMartina Kušírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu