Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Školský rok sa začne neskôr aj v Čiernej nad Tisou: Pedagogička má pozitívny test na KORONAVÍRUS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČIERNA NAD TISOV – Školský rok sa pre nový koronavírus začne v základnej škole s vyučovacím jazykom slovenským v meste Čierna nad Tisou v okrese Trebišov neskôr. Ako o tom informuje mesto na svojej internetovej stránke, na základe rozhodnutia krízového štábu mesta, ktorý zasadal v pondelok, začnú 9. septembra vyučovať aj v miestnej materskej škole a tiež základnej umeleckej škole.

"Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Trebišove eviduje dňom 30. augusta laboratórny výsledok potvrdeného pozitívneho vyšetrenia na COVID-19 u osoby, ktorá je zamestnaná ako pedagogický zamestnanec v školskom zariadení v meste Čierna nad Tisou," potvrdila regionálna hygienička Terézia Konevičová s tým, že v súvislosti s nálezom RÚVZ nariadil 14-dňovú karanténu všetkým blízkym kontaktom pozitívne testovanej osoby.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku 

Má ísť spolu o 30 osôb, pričom termín domácej izolácie im uplynie 7. septembra. Ako Konevičová doplnila, všetky vytipované osoby sa testom na COVID-19 podrobili v pondelok. Pozitívny prípad má byť kontaktom laboratórne potvrdeného prípadu z okresu Michalovce. V meste aktuálne platí zákaz športových a kultúrnych podujatí.

Viac o téme: Školský rokKoronavírusČierne nad Tisou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu