Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vyšší počet prípadov v okresoch súvisí s podchytenými ohniskami nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP)

BRATISLAVA - V prípade zvýšeného výskytu potvrdených pozitívnych prípadov ochorenia na COVID-19 ide zväčša o dohľadané kontakty alebo prípady, ktoré sú vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti v podchytenom ohnisku nákazy. V súvislosti s lokalitami, ktoré v nedeľu zaznamenali najviac pozitívne testovaných na nový koronavírus, to uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Dáša Račková.

V prípade výraznejšieho čísla, ktoré zachytil vo svojej územnej pôsobnosti Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Michalovciach a týka sa obce Staré, v ktorej vznikla lokálna epidémia, odporučili hygienici posunúť otvorenie školského roka predbežne na polovicu septembra.

Noste rúška a zvážte hromadné akcie

Rovnako RÚVZ dáva na zváženie organizovanie hromadných podujatí v obci či obmedzenie koncentrácie ľudí na jednom mieste. Úrad vyzval obyvateľov k noseniu rúšok na voľnom priestranstve i obmedzeniu návštev verejných budov len na nevyhnutné úkony.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V nedeľu (30. 8.) pribudlo na Slovensku 41 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus, identifikovali ich z 588 vykonaných laboratórnych vyšetrení. Pozitívne testovaných bolo 21 mužov a 20 žien vo veku od 10 do 86 rokov, najviac prípadov sa vyskytlo v okresoch Michalovce (18) a Bratislava (9). V nedeľu pribudlo 99 vyliečených, nepribudlo ani jedno úmrtie. Aktívnych prípadov je 1507.

Viac o téme: OhniskáPandémiaNákazaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu