Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KORONAVÍRUS Mestský poslanec, ktorý sa infikoval: Tieto miesta som navštívil! Príznaky mal až o tri dni

Bratislavský mestský poslanec Adam Berka bol pozitívne testovaný na koronavírus. Zobraziť galériu (2)
Bratislavský mestský poslanec Adam Berka bol pozitívne testovaný na koronavírus. (Zdroj: Facebook/Adam Berka, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - To, že svetová pandémia nového koronavírusu nerobí výnimky a bez rozdielu môže ohrozovať každého človeka potvrdzuje aj prípad bratislavského mestského poslanca z časti Staré mesto. Adam Berka o tom informoval na sociálnej sieti. Pritom popísal aj konkrétne zariadenia, v ktorých bol predtým, ako sa prejavili symptómy.

Poslanec hlavného mesta SR Bratislavy a mestskej časti Staré Mesto Adam Berka má pozitívny test na ochorenie COVID-19. Poslanec to priznal na sociálnej sieti.


Bratislavský mestský poslanec má KORONAVÍRUS! Skritizoval systém testovania: Netuším, ako som sa nakazil


Tieto miesta navštívil

Oznámil, že netuší, ako sa mohol infikovať, priznal, že príznaky pocítil v nedeľu 16. augusta ráno, domnieval sa však, že ide o virózu. „Pripisoval som to prílišnému ,žúrovaniu', tancovaniu a prepoteným tričkám,“ napísal.

Berka konkretizoval aj miesta, kde sa v posledných dňoch pohyboval. "Konkrétne bol som v Bukowskom 13.8., vo WAXe 13.8 na hiphope, v Luna bare piatok 14.8., v Baudelaire bare 13., 14.8., rozprával som sa s ľuďmi na ulici, tancoval v uzatvorených priestoroch Luny a v sobotu som šiel na Flaam fest do Nitry," píše v statuse poslanec, ktorý dodáva, že po tomto období trvalo až tri dni, kým sa objavili príznaky prechladnutia.

KORONAVÍRUS Mestský poslanec, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Adam Berka)

Berkovi prekáža spôsob testovania

Skritizoval zároveň systém testovania. Tvrdí, že hoci sa na testy objednal hneď ako sa začal cítiť zle, nedostal termín, preto vo štvrtok (20. 8.) osobne zašiel na test bez objednania. Pozitívny výsledok testu dostal v sobotu (22. 8.) v noci. "A tým sa dostávame k problému, na ktorý viacerí upozorňujú od vypuknutia pandémie. Ak málo testujeme, máme ako krajina dobré výsledky. Dobré výsledky ale máme aj preto, lebo málo testujeme a to v kombinácii s minimálnymi opatreniami na zamedzenie šírenia vírusu," myslí si Berka.

Viac o téme: KoronavírusAdam Berka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu