Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS v Trnave: Rozšíril sa v dvoch McDonaldoch! Infikovala sa aj zamestnankyňa úradu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Vogel)

TRNAVA – Medzi 17 pozitívne testovanými na ochorenie COVID-19 zo štvrtka (20. 8.) v okrese Trnava boli aj účastníci jednej rodinnej oslavy. Pozitívny test mala tiež zamestnankyňa Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorú regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) identifikoval ako kontakt kontaktu pozitívne testovanej osoby, s ktorou sa zúčastnila na oslave.

Informoval o tom Úrad TTSK. Ďalšími pozitívne testovanými z rovnakej akcie boli traja zamestnanci siete rýchleho občerstvenia. Úrad TTSK prikázal z preventívnych dôvodov prácu na doma zamestnancom, ktorí s touto zamestnankyňou prišli do styku.


Rekordný počet prípadov KORONAVÍRUSU! Najväčší nárast od začiatku pandémie: Výzva pre ľudí


Domáca karanténa a prísne opatrenia

Následne boli aj oni otestovaní a umiestnení do domácej karantény na 14 dní. V budove Úradu TTSK sú dočasne obmedzené návštevy verejnosti. Platia epidemiologické opatrenia a zamestnancom pri príchode do práce merajú teplotu a zvažujú sa ďalšie opatrenia po doručení výsledkov testov ďalších zamestnancov. Úrad TTSK v prijímaní opatrení postupuje v spolupráci a podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

KORONAVÍRUS v Trnave: Rozšíril
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/ AP )

Koronavírus v McDonaldoch

Sieť rýchleho občerstvenia zatvorila v piatok obe svoje prevádzky v Trnave, v priestoroch je nariadená komplexná dezinfekcia. Ide o dve prevádzky známej siete rýchleho občerstvenia McDonald´s, infromoval o tom portál tvnoviny.sk. Traja zamestnanci sa nakazili mimo prevádzky. Všetci ostatní zamestnanci budú v krátkom čase testovaní. 

Zamestnanci sa podrobia podľa PR supervízorky pre McDonald's na Slovensku Lucie Poláčekovej testovaniu na ochorenie COVID-19 a zotrvávajú v povinnej karanténe. "V prevádzkach dodržiavame prísne hygienické nariadenia, snažíme sa ísť príkladom," uviedla. Zamestnanci musia používať ochranné pomôcky, všetky priestory reštaurácií sa pravidelne dezinfikujú.

Viac o téme: OslavaTrnavaKoronavírusMcDonald´s
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu