Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Deviatak Martin patrí k najmúdrejším žiakom na svete

Školák z Pukanca získal na Taiwane bronzovú medailu. Zobraziť galériu (2)
Školák z Pukanca získal na Taiwane bronzovú medailu.

PUKANEC - V Pukanci neďaleko Levíc majú jedného z najmúdrejších školákov na svete. Martin Kocmánek (15) si pred pár dňami z medzinárodnej juniorskej olympiády mladých vedcov na Taiwane priniesol bronzovú medailu.

Exotickú krajinu po prísnom preverení vedomostí navštívilo šesť študentov zo Slovenska. Medzi nimi len dvaja žiaci základnej školy. Jedným z nich bol práve Martin. Ostatní boli stredoškoláci. „Bronzovú medailu si veľmi vážim, ale mnohí boli oveľa lepší, takže sa ešte mám v čom zdokonaľovať," skromne hovorí budúci gymnazista.

Mladí vedci súperili vo vedomostiach z chémie, fyziky, matematiky či biológie. „Najviac som sa spotil pri úlohách z fyziky, najlepšie sa mi darilo v chémii a biológii,“ dodáva hĺbavý školák, ktorý sa štúdiu odbornej literatúry venuje radšej ako šanteniu na ihrisku. Rodičia Jaroslav (40) a Katarína (39) nevedia, odkiaľ sa v synovi také nadanie nabralo. "Vzťah k prírodným vedám sme mali aj my, no ani zďaleka nie taký ako Martinko," krčí plecami otec.

Martinova učiteľka Magdaléna Skalková predpovedá chlapcovi veľkú budúcnosť. "V čom vyniká? Vo všetkom! Okrem matematiky, fyziky a chémie je dobrý aj v geografii a jazykoch. Úžasne logicky myslí a často nás zaskočí takými otázkami, že odpovede si musíme naštudovať," smeje sa učiteľka. Martin by rád cestoval na podobnú olympiádu aj na budúci rok do Kórey.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu