Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Minister Krajčí o rekordnom náraste: Druhá vlna KORONAVÍRUSU je tu! Bude ešte silnejšia

Marek Krajčí Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pod vyšší počet pozitívne testovaných na nový koronavírus za utorok sa podpisuje aj fakt, že počas víkendu sa testuje menej a na začiatku pracovného týždňa sa intenzívnejšie dohľadávajú kontakty s pozitívne testovanými. Podľa ministra zdravotníctva bude druhá vlna koronavírusu čo sa počtov týka silnejšia ako prvá.

Pred stredajším rokovaním vlády to priznal minister zdravotníctva Marek Krajčí. Preto podľa neho jedno číslo nie je úplne smerodajné, v každom prípade je presvedčený, že štatistiky potvrdzujú, že nastala druhá vlna pandémie nového koronavírusu.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo v utorok 100 infikovaných ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Druhá vlna bude výraznejšia

"Vzhľadom na uvoľnené opatrenia je možné očakávať, že druhá vlna pandémie bude minimálne na Slovensku, čo sa týka početnosti prípadov a hospitalizovaných ľudí, výraznejšia ako prvá,“ upozornil. Vyzval preto verejnosť k zodpovednému dodržiavaniu epidemiologických opatrení, ktoré sa počas prvej vlny ukázali ako opodstatnené a efektívne.

Druhá vlna koronavírusu bude podľa ministra zdravotníctva Krajčího výraznejšia (Zdroj: Topky/Maarty)

Zdôraznil, že COVID-19 je vážne ochorenie. Vyzval aj k obozretnosti v prípade cestovania do zahraničia, vrátane zváženia cestovania do Chorvátska, ktoré niektoré krajiny zaradili do nebezpečnej červenej zóny.

Minister Krajčí o rekordnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na Slovensku v utorok pribudlo 100 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3684 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3022 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid19.nczisk.sk.

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaDruhá vlnaKoronavírusMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu