Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prišla poľadovica, jazdite len výnimočne!

Mrznúci dážď, poľadovica, sneženie - to je súčasný stav na takmer na celom Slovensku. Ľad pokryl nielen cesty a vozidlá, vytvára sa aj na plotoch
Mrznúci dážď, poľadovica, sneženie - to je súčasný stav na takmer na celom Slovensku. Ľad pokryl nielen cesty a vozidlá, vytvára sa aj na plotoch (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sneženie a silná poľadovica komplikujú dopravu na slovenských cestách. Situácia je pravdepodobne najhoršia na juhozápade krajiny, kde už viacero áut havarovalo. Problémy sa očakávajú aj neskôr v priebehu dňa, keď cesty zaplnia vracajúci sa dovolenkári.

Informovali o tom dnes rádio Expres a Stella Centrum dopravných informácií. Polícia už vyzvala vodičov, aby boli pre zlé počasie mimoriadne opatrní, prípadne jazdili len vo výnimočných prípadoch.

"Niekoľko dopravných nehôd bolo na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou. Je tam poľadovica. Takisto na diaľnici D2 medzi Malackami a Bratislavou, kde bol na zjazde z diaľnice v Lamači pri Bratislave havarovaný kamión," povedal ČTK pracovník Stella Centra dopravných informácií Ľuboš Magura.

Ďalšie havárie sa podľa Stella Centra stali medzi Holíčom a Skalicou a Trstínom a Senicou. Nové nehody podľa rádia Expres pribudli aj neďaleko Hlohovca a Trenčianskej Teplej. Poľadovica a sneh trápia vodičov aj v susednom Česku.

Napriek haváriám sú slovenské cesty podľa dopravných servisov prejazdné, autá totiž zväčša po šmyku skončia mimo cesty. Prejazd je však pre sneženie komplikovaný napríklad na horských priechodoch. "Vernár prejdete len s ťažkosťami, Čertovica je (...) celá zasnežená a neodhrnutá," uviedol Expres. Donovaly sú pre nákladné autá s dĺžkou nad desať metrov uzatvorené. Husté sneženie a neodhrnuté cesty sú tiež na Orave.

Podľa policajného hovorcu Martina Korcha by malo v posledné dni prázdnin kontrolovať dopravu viacero policajtov ako obyčajne. Odborníci pri poľadovici radia okrem spomalenia rýchlosti dodržiavanie čo najväčšieho odstupu medzi autami.

Mrznúci dážď sposobuje v Bratislave polhodinové meškanie spojov

Pre mrznúci dážď, ktorý od rána padá v hlavnom meste Slovenska, majú problémy vozidlá mestskej hromadnej dopravy. Cesty sú zjazdné, avšak trolejové a električkové vedenia namŕzajú, čo spôsobuje polhodinové meškania spojov. TASR dnes informoval dispečing Dopravného podniku Bratislava.

Príslušníci bratislavského Hasičského a záchranného zboru museli ráno zasahovať na Hodonínskej ulici, kde podľa operačného strediska hrozilo, že sa autobus prevráti do priekopy.

V ranných hodinách mali autobusy problémy so zjazdnosťou aj na Kramároch a v Lamači.

V Bratislavskom kraji sa stalo 18 nehôd >>
Trenčiansky kraj: Napriek sneženiu sú cesty zjazdné >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu