Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

O zriadení karanténnych zariadení pre študentov diskutujeme s ministerstvom, hovorí Mikulec

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O možnosti otvoriť karanténne zariadenia pre študentov z takzvaných červených krajín sa diskutuje na úrovni ministerstiev vnútra (MV) a školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ). V stredu to potvrdil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

"Hovoríme o tom, či to rezort školstva môže zvládnuť v rámci svojich kapacít, resp. kapacít vysokých a stredných škôl, alebo vyčleníme na to osobitne nejaké zariadenia,“ informoval Mikulec. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) uviedol, že školský rezort už zadal požiadavku na ministerstvo vnútra v prípade zriaďovania karanténnych zariadení.

"Nie všetky školy majú na to dostatočné ubytovacie kapacity v internátoch," ozrejmil Gröhling. Ďalšia požiadavka smeruje podľa jeho slov k tomu, aby testy pre zahraničných študentov mohlo preplácať ministerstvo zdravotníctva. Karanténne zariadenia by mali vznikať v septembri, resp. v polovici septembra.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v utorok (11. 8.) uviedol, že pandemická komisia vlády navrhne, aby slovenské univerzity zabezpečili karanténne zariadenia pre študentov z takzvaných červených krajín, pretože práve z nich Slovensko zaznamenalo najviac importovaných prípadov COVID-19.

Toto opatrenie by sa v súvislosti so začiatkom školského a akademického roka malo okrem univerzít a vysokých škôl dotknúť aj stredných škôl s internátmi. Zriadiť by mali izolačnú izbu pre potencionálnych pozitívnych študentov s ochorením COVID-19.

Viac o téme: ŠtudentiSlovenskoOĽANOMinisterstvo školstvaRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu