Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šok tesne pred snemom Za ľudí: Šeliga priznal, kto má podľa neho nahradiť Kisku

Juraj Šeliga
Juraj Šeliga (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Podpredseda Za ľudí a parlamentu Juraj Šeliga nebude na sobotnom (8. 8.) sneme kandidovať za predsedu strany. Uviedol to s tým, že podporí do tejto funkcie člena predsedníctva a poslanca Miroslava Kollára. Okrem Kollára kandiduje za šéfku strany aj podpredsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

Šeliga svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že potrebuje ešte praktickú skúsenosť s politikou, dodal tiež, že sa chce najbližších pár mesiacov politicky venovať očiste slovenskej justície, prokuratúry a polície. Na tento krok podľa svojich slov nemá ani momentálne pevné osobné a rodinné zázemie.

"Veľmi si vážim podporu, ktorá sa mi dostala z regiónov, rovnako od ľudí, ktorí nie sú v našej strane alebo sú naši voliči. Veľmi si vážim osobnú podporu od bývalých vrcholových politikov a osobností verejného života. Vnímam to ako veľký záväzok," uviedol s tým, že "nebude v tomto momente presviedčať svojich kolegov o tom, aby ma volili za predsedu strany Za ľudí".

Za predsedu strany podporí Kollára. "Ak si mám vybrať medzi Veronikou a Mirom, tak si v sobotu vyberiem Mira. Práve pre jeho schopnosť rešpektovať názor iných, moderovať ako odbornú, tak kultúrnu diskusiu a zaujať jasný politický postoj. Napriek Veronikiným plusom ju neviem podporiť preto, že v tomto momente si myslím, že musí podstatne viac času venovať 'výstavbe' nového ministerstva a zjednodušeniu eurofondov ako strane Za ľudí," skonštatoval.

Do snemu šéfuje strane jej zakladateľ Andrej Kiska, ktorý avizoval, že opätovne kandidovať nebude. Remišovú i Kollára podporili delegáti viacerých okresných snemov, ktoré sa konajú pred celoštátnym snemom. Remišová zastupuje v líderskej pozícii Kisku po tom, čo sa po parlamentných voľbách pre zdravotné problémy stiahol z politiky. Exprezident Remišovú zároveň v médiách podporil za šéfku strany.

Viac o téme: Veronika RemišováMiroslav KollárJuraj ŠeligaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu