Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hasiči mali plné ruky práce aj dnes ráno: Zasahovať museli pri požiari elektroinštalácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

TRENČIANSKE BOHUSLAVICE - Zásah hasičov si vyžiadal požiar elektroinštalácie, ktorý vypukol v utorok skoro ráno na technologickom zariadení v areáli súkromnej spoločnosti v Trenčianskych Bohuslaviciach (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri udalosti zasahovali 13 príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína so siedmimi kusmi zásahovej techniky, informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

K požiaru elektroinštalácie došlo v priestore, v ktorom sa nachádzalo veľké množstvo chemických látok. Pri udalosti sa zranila jedna osoba, ktorá sa intoxikovala splodinami horenia. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch a ochranných protichemických oblekoch nasadili s cieľom lokalizácie požiaru jeden hmlový prúd za súčasného ochladzovania okolitého prostredia výrobnej technológie a priebežných kontrolných meraní ovzdušia. Zranenej osobe poskytli do príchodu zdravotníkov záchrannej zdravotnej služby predlekársku pomoc a ošetrenie," opísal Petrík.

Počas zásahu profesionálnym hasičom podľa neho asistovali aj štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Zemianske Podhradie s jedným cisternovým vozidlom. "Požiar hasiči zlikvidovali krátko po 6.00 h, následne vykonali záverečný monitoring a celé požiarisko skontrolovali termovíznou kamerou. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal.

Viac o téme: PožiarHasičiTrenčianske Bohuslavice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu