Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prehovoril hlavný aktér jednej z najbrutálnejších vrážd na Slovensku: VIDEO Som nevinný!

Juraj Ondrejčák vypovedal v prípade jednej z najbrutálnejśích vrážd Slovenska. Obžalovaný je Duśan Vasko. Zobraziť galériu (2)
Juraj Ondrejčák vypovedal v prípade jednej z najbrutálnejśích vrážd Slovenska. Obžalovaný je Duśan Vasko. (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Dušan Vasko, ktorého prezývali Kladivo, pochádza z bratislavskej Dúbravky. Policajti ho po svedectvách Juraja Ondrejčáka a Ľuboša Zelmana obvinili z vraždy Jána Šimeka. V časoch najväčšej “slávy” robil vyhadzovača. Teraz tvrdí, že je nevinný.

V pondelok krátko pred desiatou hodinou sa pred Okresným súdom Bratislava IV rozozvučali policajné sirény. V sprievode ozbrojených kukláčov prišiel na pojednávanie Juraj Ondrejčák, prezývaný Piťo. Muž označovaný za bossa mafiánskej skupiny piťovcov, ktorá pôsobila v trnavskom a bratislavskom kraji, prišiel vypovedať o jednej z najbrutálnejších vrážd, ktoré sa na Slovensku stali. 

AKTUÁLNE Mafiánsky boss Piťo po rokoch opäť na scéne: VIDEO Výpoveď o brutálnej vražde!

Práve Ondrejčák bol jeden z tých, ktorý z vraždy Jána Šimeka usvedčil Dušana Vaska, ktorého polícia obvinila a teraz už stojí pred súdom ako obžalovaný. Dušan Vasko alias Kladivo bol v roku 2015 obvinený z fyzického útoku na svoju ženu. Podľa policajnej správy uviazal žene na nohy lano, ktorého druhý koniec prehodil cez drevené schody a poškodenú vyvesil dole hlavou. Okrem toho ju bil rúčkou od metly, bičom a kopal do rôznych častí tela. Za zverstvo páchané na svojej manželke ho odsúdili na štyri a pol roka väznia natvrdo.

Napriek tomu na pondelňajšie pojednávanie prišiel Vasko ako ctihodný a slobodný občan. Po pojednávaní s Piťom pre Topky prehovoril a tvrdí, že je nevinný. 

Pozrite si VIDEOROZHOVOR s Dušanom Vaskom, prezývaným Kladivo

Dušan Vasko prezývaný Kladivo (Zdroj: Ivan Mego)

Vražda sa stala v noci na 26. februára 2008. Mikuláš Polóny a muž prezývaný Kladivo podľa svedeckých výpovedí vylákali Jána Šimeka na žúr spolu s dvoma ženami. Ten mal byť v záhradkárskej oblasti v Dúbravke. Zábava sa však skončila krvavým besnením Mikuláša Polónyho a Kladiva. Na dvojmetrového Šimeka vraj zaútočili nožmi.

Ďalšie informácie z prostredia mafie, hovorili o tom, že pozostatky Jána Šimeka dvojica mužov po vražde rozštvrtila na viacero častí. Kusy tela potom natlačili do bieleho plastového potravinárskeho suda.Niekoľko dní po vražde Mikuláš Polóny naložil sud do auta a požiadal kamarátov z gangu piťovcov o pomoc pri likvidácii. Jedným z mužov, ktorí mu mali s pozostatkami v sude pomáhať bol známy zabijak piťovcov Ľuboš Zelman.

Autom s pozostatkami natlačenými v sude prešli naprieč mestom z Lamača až na petržalskú stranu Dunaja. Auto odstavili v zátoke s názvom Rameno Zuzana. Do plastového suda s pozostatkami Jána Šimeka podľa zdroja, ešte niekoľkokrát bodli nožom a potom ho hodili do Dunaja. Chatu, v ktorej Šimeka zavraždili neskôr zapálili. Na prípad upozornil portál NASTOPE. 

Viac o téme: VraždaPiťovciDušan VaskoKladivo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu