Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Pred štadiónom sa rozhoreli sviečky: Bolestivú smrť mladých futbalistov sprevádza šokujúca informácia

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Facebook, Polícia SR)

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - Erika (†20) a Janka (†20) spájalo spoločné priateľstvo aj láska k futbalu. O to smutnejšie je, že ich životy vyhasli v rovnaký deň. Osudným sa im stal výlet na Zemplínsku Šíravu. Z vody sa už nevynorili po tom, ako sa s partiou kamarátov prevrátili na nafukovačke. Pátranie po mladých mužoch malo napokon smutný koniec. Podľa dostupných informácií sa však nešťastiu pravdepodobne dalo predísť.

K tragédii došlo vo vodnej nádrži v Michalovskom okrese v oblasti strediska Slnečný lúč v piatok večer. Na nafukovacom matraci sa v osudnej chvíli malo nachádzať až šesť ľudí. Ako priblížili na facebookovej stránke Šíravania, nafukovačka sa mala rozhojdať a prevrátiť. Kamaráti potom popadali do vody. Vynorili sa už len štyria. 

K záchrane Erika a Janka nepomohlo ani okamžité pátranie ich kamarátov, polície či hasičov. Ich telá objavili v nasledujúci deň ráno. Lekár už len skonštatoval smrť.

Polícia telá ihneď vypátrala
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Muselo sa to stať?

Prípadom sa momentálne zaoberá polícia. V tejto súvislosti prijali trestné oznámenia pre podozrenie z trestného činu usmrtenia. Ako ďalej informovali ochrancovia zákona, podľa výsledkov pitvy sa rozhodne o ďalšom postupe.

Janko oslávil okrúhle narodeniny začiatkom mája.
Zobraziť galériu (6)
Janko oslávil okrúhle narodeniny začiatkom mája.  (Zdroj: Facebook)

Podľa informácií televízie Markíza mal podstatnú úlohu v nešťastí zohrať alkohol. Mladíci mali do vody smerovať podgurážení.

Na mieste mala byť v osudný večer bujará zábava. "Kým sa po rušnej noci zobúdzajú v táborisku nič netušiaci návštevníci festivalu, na brehu sledujú hladinu vody príbuzní a kamaráti hľadaných mladíkov," odznelo na facebookovej stránke Šíravania ešte v čase, keď všetci verili, že všetko dobre dopadne.

O tom, že Erik futbal miloval, svedči aj jeho profil na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (6)
O tom, že Erik futbal miloval, svedči aj jeho profil na sociálnej sieti.  (Zdroj: Facebook)

Na stránke tiež apelovali na mladých návštevníkov, aby kamarátom nedovolili vstupovať do vody a plávať pod vplyvom alkoholu.

Osudnou chybou však mohlo byť aj čosi iné. Kamaráti Janka a Erika sa mali podľa Anky Kornajovej z OZ Šíravania vyjadriť, že obaja mladí muži boli neplavci. Definitívne zábery však preukáže až policajné vyšetrovanie.

FOTO Pred štadiónom sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook/Šíravania)

Pred štadiónom sa rozhoreli sviečky

Strata dvoch kamarátov je pre okolie obrovskou ranou. Ako na sociálnej sieti opísal futbalový klub, kde obaja pôsobili, pred štadiónom sa už rozhoreli sviečky. 

FOTO Pred štadiónom sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook/MŠK Slavoj Spišská Belá)

"Dnes večer prišli pred štadión MŠK priaznivci futbalu, známi, priatelia, aby zapálili sviečku a tak si uctili pamiatku na dvoch mladých ľudí Erika a Janka. Odpočívajte v pokoji chlapci, ostanete navždy v našich spomienkach," znel dojemný odkaz do neba.

Viac o téme: TragédiaUtopenieFutbalistiŠírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu