Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Za ľudí sa schyľuje k veľkému líderskému boju: Svoju kandidatúru potvrdil ďalší očakávaný člen!

Miroslav Kollár, Veronika Remišová a Juraj Šeliga Zobraziť galériu (3)
Miroslav Kollár, Veronika Remišová a Juraj Šeliga (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher, Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí už krátko po parlamentných voľbách tápe a hľadá nového predsedu, ktorý by sa ujal vedenia. Od odchodu Andreja Kisku z politiky a po tom, čo si neprevzal ani poslanecký mandát, sa dlho špekuluje medzi Veronikou Remišovou a Jurajom Šeligom. Teraz však svoju kandidatúru potvrdil tretí človek zo strany. Miroslav Kollár je podľa vlastných slov odhodlaný stranu vrátiť k dvojcifernému výsledku.

Okresný snem v Banskej Bystrici v piatok (24. 7.) navrhol, aby sa o predsedovi strany Za ľudí rozhodlo v demokratickej súťaži. Za kandidátov navrhol vicepremiérku Veroniku Remišovú, podpredsedu Národnej rady (NR) SR Juraja Šeligu a poslanca Miroslava Kollára. Straníci to uviedli na sociálnej sieti. Kollár zároveň na sociálnej sieti potvrdil, že o líderskú pozíciu sa uchádzať bude.

Primátor Hlohovca Miroslav Kollár
Zobraziť galériu (3)
Primátor Hlohovca Miroslav Kollár  (Zdroj: TASR - Andrej Galica)

Kollár chce, aby strana mala dvojcifernú volebnú silu

Kollár priblížil, že po dlhšej úvahe sa rozhodol prijať výzvy viacerých okresov. "Myslím, že je čas predstaviť viaceré názory na budúce smerovanie Za ľudí s ambíciou urobiť z našej strany stabilnú súčasť politickej scény s dvojciferným potenciálom," uviedol. V prvom kole má záujem diskutovať s ostatnými kandidátmi o ich predstavách a hľadať spoločný postup.

Čaká sa aj na Šeligu

Ako možný kandidát na predsedu strany sa spomína aj Šeliga. Ten zatiaľ svoju kandidatúru oficiálne neoznámil. Predsedu by si mala strana Za ľudí voliť na celoštátnom sneme 8. augusta.

Podpredseda NR SR Juraj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Kiska podporuje Remišovú

Líder strany a exprezident Andrej Kiska oznámil, že kandidovať opätovne nebude. V ďalšej kandidatúre podporuje podpredsedníčku strany a ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniku Remišovú, ktorá už svoju oficiálnu kandidatúru oznámila.

Viac o téme: Veronika RemišováMiroslav KollárJuraj ŠeligaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu