Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový trik šmejdov! FOTO Našli ste si vo vašej schránke takúto pohľadnicu?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Špekulanti si vždy vedia nájsť nové cestičky! Dôkazom sú aj pohľadnice, ktoré sa v poslednom čase objavili v schránkach našincov vo viacerých častiach Slovenska. Našli ste si takú aj vy? Zbystrite pozornosť! Ide o premyslený podvod. Upozornila naň aj polícia.

Podozrivé korešpondenčné lístky zaznamenala polícia v uplynulom období v okrese Prievidza, objavili sa však aj v hlavnom meste. "Takéto pohľadnice sa objavili na viacerých adresách v Ružinove, prevažne u dôchodcov," informovali na facebookovej stránke Ružinov Pozitív.

Na korešpondenčnom lístku, ktorý je adresovaný na konkrétne meno, je uvedené: „Dobrý deň, nedarí sa mi s Vami spojiť. Ozvite sa mi prosím v dôležitej záležitosti na t.č.: 0950 103 343 (môžu byť uvedené aj t.č.: 0950 103 103 alebo 0950 103 310). Ďakujem Mikulec“.

Nový trik šmejdov! FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook-Ružinov Pozitív)

Po telefonáte na niektoré zo spomínaných čísel druhá strana požaduje všetky vaše osobné údaje, dokonca aj rodné číslo. Po tom, ako ich dôverčivá osoba nadiktuje, sa hovor preruší. Naspäť sa však podľa polície už nedovoláte. 

"Po telefonickom preverení sme zistili, že ide o call centrum, ktoré nám nechcelo dať žiadne informácie o tom, akú činnosť poskytujú a na základe čoho vyberajú adresátov. Prosím, upozornite dôchodcov vo svojom okolí!" opísala ružinovská stránka.

Polícia taktiež varovala, aby boli občania obozretní a neposkytovali svoje osobné údaje neznámym ľuďom. 

Viac o téme: PodvodPohľadniceSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu