Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS zasiahol aj slovenskú Cirkev: Pozitívni sú arcibiskup aj košický vikár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - František Iván)

BRATISLAVA - Koronavírus opäť naberá na sile a zdá sa, že väčšina ľudí si ho "prinesie" zo zahraničnej cesty. Stalo sa tak aj v prípade gréckokatolického arcibiskupa Cyrila Vasiľa, ktorý mal podozrivý test. Stalo sa tak potom, čo sa vrátil z nemeckého Mníchova.

Gréckokatolícky arcibiskup Cyril Vasiľ, ktorý je apoštolským administrátorom Košickej eparchie, mal 15. júla pozitívny test na COVID-19. Test absolvoval po návrate z pastoračnej návštevy slovenskej gréckokatolíckej komunity v nemeckom Mníchove. Informovala o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Strach v Nitre: Osem nakazených v ubytovni, počet môže narásť! V pohotovosti sú aj vojaci

Vladyka Vasiľ bol v Nemecku spolu generálnym vikárom Košickej eparchie Jaroslavom Lajčiakom, ktorý mal taktiež pozitívny test na nový koronavírus. "Po návrate neprišli s nikým do kontaktu a počas nasledujúcich 14 dní obaja zostanú v domácej karanténe. Majú len ľahké príznaky, sú v poriadku, minimálne nasledujúce dva týždne však zostávajú v izolácii," oznámila TK KBS s odvolaním sa na vladyku.

Slovenský arcibiskup Vasiľ pôsobil do začiatku tohto roka vo Vatikáne ako sekretár Kongregácie pre východné cirkvi. Pápež František ho vymenoval za správcu Košickej eparchie, pričom košickým eparchom zostal biskup Milan Chautur.

V súvislosti s výskytom koronavírusu sme kontaktovali aj Konferenciu biskupov Slovenska s tým, či neuvažujú nad plošným testovaním kňazov a iných pracovníkov Cirkvi. Správu budeme aktualizovať o ich stanovisko.

Viac o téme: ArcibiskupKoronavírusCovid-19Cirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu