Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia odhalila úverový podvod: Dvojica mužov zneužila mená bývalých klientov, obrovské škody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook - Polícia SR/Trnavský kraj)

SMOLENICE – Na údaje bývalých klientov sa snažila dvojica mužov získať úvery a realizovala tiež nákupy cez internetové obchody. Polícia ich už v desiatich prípadoch obvinila zo zločinu úverového podvodu, ďalších desať je v štádiu vyšetrovania. Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej im hrozí za podvody trest odňatia slobody od päť do 12 rokov. Pri vyplatení všetkých podvodných úverov by škody dosiahli takmer 40.000 eur.

Oznámenie o prvom prípade podvodu prijala polícia v Piešťanoch koncom minulého roka. "Keď začali postupne trestné oznámenia pribúdať, vyšetrovateľ hľadal spojitosť a nakoniec sa dopracoval k mužom, ktorí úradovali v obci Smolenice pri Trnave. Jeden z nich pracoval v minulosti ako finančný poradca a údaje bývalých klientov zneužil. Na základe zhromaždených dôkazov vykonal vyšetrovateľ spolu s kriminalistami domovú prehliadku, pri ktorej našli databázu kontaktov, listinné dôkazy, SIM karty, z ktorých telefonovali nebankovým spoločnostiam. Oboch mužov zadržali a skončili vo väzbe," informovala hovorkyňa.

Muži sú obvinení za pokračujúci zločin úverového podvodu v štádiu pokusu. Navyše ich polícia stíha aj za prečin poškodzovania cudzích práv spolupáchateľstvom. Obaja sa k podvodom priznali.

Viac o téme: PodvodúveryPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu