Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Havária autobusu na Donovaloch: Vodič opísal, čo predchádzalo osudnej chvíli!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: HaZZ)

DONOVALY - Pondelková nehoda na Donovaloch poriadne vystrašila Slovensko. Autobus, ktorý viezol až 27 detí, skončil mimo cesty, prevrátený na boku. Napriek hrozivo vyzerajúcim snímkam však našťastie udalosť nemala tragický koniec. Čo sa pod ňu podpísalo? Vodič naznačil možnú príčinu.

Nehoda sa odohrala v pondelok dopoludnia v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Úsek sa často označuje ako rizikový, čo potvrdil aj žlinský krajský riaditeľ HaZZ Jaroslav Kapusniak. "Bolo to veľké šťastie v nešťastí, že išlo iba o päť zranených osôb," podotkol.

V autobuse cestovali takmer
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook:Polícia SR)

Pri nehode utrpel zranenia jeden dospelý a štyri deti. Všetci sú mimo ohrozenia života, majú iba ľahké zranenia. V osudnej chvíli sa však vo vozidle viezlo až 27 detí a traja dospelí. Skupina smerovala do tábora v Ružomberku. Ako sa neskôr ukázalo, nešťastie postihlo deti z pedagogicko-psychologického centra v Detve.

Tábor mal otvoriť minister školstva Branislav Gröhling, ktorý sa zlú správu dozvedel počas cesty na miesto. Vyjadril sa, že ho mrzí traumatizujúci zážitok, ktorým si prešli deti s neľahkými osudmi.

"Myslím, že tie veľké zranenia, ktoré budú niesť tieto detí v nich zostáva. Budeme sa snažiť ich aj v tomto tábore ich nejakým spôsobom podporiť," povedal po príchode k prevrátenému autobusu.

Prečítajte si viac:Vážna nehoda pri Donovaloch: VIDEO Deti sa tešili do tábora, otvárať ho mal minister Gröhling

Čo sa však podpísalo pod nešťastie v pravotočivej zákrute? Vodič autobusu (66) opísal pre televíziu Markíza osudnú chvíľu, ktorá všetkému predchádzala. Podľa jeho vyjadrenia sa vyhýbal kamiónu. "Išiel trošku do stredu. Ja som máličko uhol doprava. Tam už je malá krajnica, takže ma chytila a už ma nepustila von. Prevrátil som sa,“ naznačil možnú príčinu nehody.

Oficiálne ju však odhalí až ďalšie policajné vyšetrovanie. Isté je, že sa pod konanie vodiča nepodpísal alkohol. Dychová skúška mala v jeho prípade negatívny výsledok.

Viac o téme: NehodaAutobusPríčinaDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu