Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Donovaloch sa prevrátil autobus plný detí: FOTO Päť zranených

V autobuse cestovali takmer tri desiatky ľudí. Zobraziť galériu (5)
V autobuse cestovali takmer tri desiatky ľudí. (Zdroj: Facebook:Polícia SR)

DONOVALY - Všetky záchranné zložky v pondelok zasahovali pri dopravnej nehode jedného autobusu, ktorá sa stala na Donovaloch v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Vozidlo zišlo mimo cesty, skončilo prevrátené v jarku. Zranilo sa viacero detí.

Pri nehode autobusu na Donovaloch sa zranilo celkovo päť osôb, jeden dospelý a štyri deti. Všetci sú mimo ohrozenia života, majú iba ľahké zranenia.

Potvrdil to veliteľ zásahu Miroslav Benčo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Ružomberok a minister školstva Branislav Gröhling po príchode na miesto udalosti. V autobuse sa nachádzalo 27 detí a traja dospelí.

V autobuse cestovali takmer
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook:Polícia SR)

  Po príchode hasičov na miesto sa všetky deti aj dospelí nachádzali mimo prevráteného autobusu. "Väčšina detí bola v poriadku, niektoré ošetrovala rýchla zdravotná služba," podotkol Benčo.

Dve z piatich zranených osôb po pondelňajšej nehode autobusu v Korytnici ošetrili v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Podľa hovorkyne nemocnice Petry Diškovej mali obe dievčatá vo veku 15 a 17 rokov len ľahšie povrchové poranenia.

Rizikový úsek

Žilinský krajský riaditeľ HaZZ Jaroslav Kapusniak hovorí, že cesta I/59 v katastri obce Korytnica je rizikovým úsekom. "Bolo to veľké šťastie v nešťastí, že išlo iba o päť zranených osôb," podotkol.

Nehoda sa stala v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Autobus pravdepodobne zišiel z krajnice a prevrátil sa. Dychová skúška u vodiča autobusu bola negatívna.

Na Donovaloch sa prevrátil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Na mieste zasahovali hasiči z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Zvolena a Banskej Bystrice, taktiež policajti a záchranári. Evakuačný autobus HaZZ bol z udalosti napokon odvolaný, nakoľko dopravca zabezpečil náhradnú dopravu pre cestujúcich.

Na Donovaloch sa prevrátil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

"Na miesto je vyslaná ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, pomocou ktorej sa hasiči pokúsia havarovaný autobus z miesta nehody vyslobodiť," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

Na Donovaloch sa prevrátil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Na miesto nehody smeroval aj už spomínaný minister Gröhling. Ten mal v osudný deň otvoriť tábor pre deti z havarovaného autobusu. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: NehodaAutobusDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu