Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšiemu seniorovi zostali oči pre plač: Podvodník okradol 81-ročnú Jozefínu o 51-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Podvodník okradol 81-ročnú Jozefínu z Bratislavy o 51.200 eur priamo v jej byte. Polícia preto opäť vyzýva občanov, aby upozornili seniorov vo svojom okolí na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči osobám, ktoré nepoznajú. Takisto je dôležité, aby takéto osoby nevpúšťali do svojich príbytkov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Ako priblížila polícia, ku krádeži došlo v stredu (15. 7.) v čase okolo 11.00 h, keď mal doposiaľ neznámy páchateľ osloviť poškodenú pred jej bytovým domom na Ulici Jozefa Cígera Hronského v Bratislave.

"Predstavil sa ako pracovník poisťovne, ktorý je poverený vyplácaním doplatkov za lieky. Následne sa pod zámienkou vrátenia výdavku z finančnej hotovosti dostal do bytu 81–ročnej Jozefíny. Vnútri využil jej nepozornosť a odcudzil jej finančnú hotovosť vo výške 51.200 eur," uviedla.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

Viac o téme: KrádežDôchodkyňaPodvodníkPolícia BratislavaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu