Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS na Slovensku: Dvojciferný nárast pozitívnych prípadov pokračuje

Koronavírus na Slovensku Zobraziť galériu (5)
Koronavírus na Slovensku (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA - Počas piatka (3. 7.) pribudlo na Slovensku 29 prípadov nákazy novým koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie covid-19. Krajina tak celkovo eviduje 1 749 prípadov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.   

Doposiaľ sa vykonalo 217.538 testov, počas piatka sa ich urobilo 2 216. Z ochorenia covid-19 sa už zotavilo 1 466 ľudí, v piatok nepribudli vyliečení pacienti.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Dvojciferný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Hospitalizovaných je 9 osôb, z toho v piatich prípadoch ide o ľudí s potvrdeným koronavírusom. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú dvaja a na pľúcnej ventilácii jeden pacient.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Dvojciferný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Na Slovensku počas piatka nepribudlo úmrtie pacienta, ktorému bolo diagnostikovené ochorenie covid-19. Celkový počet úmrtí je 28.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Dvojciferný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Dolnom Kubíne, ktorý v piatok (3. 7) zaznamenal 17 prípadov ochorenia COVID-19 v okresoch Tvrdošín a Námestovo, eviduje v súčasnosti 18 pozitívnych výsledkov testovania. „Dvanásť z potvrdených prípadov je skupina neplnoletých osôb vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti, v kontakte boli na športovom sústredení,“ priblížil Marek Eliáš z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Ostatné prípady tvoria ich úzke kontakty. Výnimkou je jeden prípad importovaný zo zahraničia bez epidemiologickej súvislosti.

Zdravotný stav všetkých pozitívnych osôb je podľa ÚVZ dobrý a nevyžaduje si hospitalizáciu. Regionálny úrad nariadil vo všetkých potvrdených prípadoch a ich úzkych kontaktoch domácu izoláciu. Naďalej vyhľadávajú osoby, ktoré mohli byť v kontakte s infikovanými. Pokračuje aj testovanie, úrad preto predpokladá, že počet potvrdených prípadov bude ešte narastať.

RÚVZ so sídlom v Dolnom Kubíne spolupracuje pri protiepidemických opatreniach so samosprávami, vyšším územným celkom a všetkými zainteresovanými subjektmi. Vzhľadom na situáciu vydal príslušný krízový štáb pre okresy Tvrdošín a Námestovo odporúčania zatvoriť letné školy a neorganizovať hromadné podujatia.

Viac o téme: SlovenskoCovid-19TestovanieKoronavírusPrípady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu