Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V Ružomberku a okolí vyhlásili mimoriadnu situáciu: Búrkové peklo zasiahne Slovensko aj dnes

Vyhlásili mimoriadnu situáciu Zobraziť galériu (3)
Vyhlásili mimoriadnu situáciu (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

RUŽOMBEROK - Mesto Ružomberok a obce Ivachnová, Liptovská Lúžna, Liptovské Sliače, Liptovská Štiavnica a Ludrová vyhlásili v súvislosti s následkami piatkového prívalového dažďa mimoriadnu situáciu.

V obci Liptovská Teplá je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Ružomberku Juraj Pšeno. Doplnil, že v Ružomberku sú dva zosuvy pôdy a zatopená prístupová cesta smerom na Smrekovicu. "Situáciu riešia hasiči z Ružomberka v spolupráci a Mestskými lesmi Ružomberok," dodal Pšeno. 

Po prívalových dažďoch v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Väčšinu Slovenska zasiahnu búrky aj počas soboty

Búrky zasiahnu väčšinu Slovenska aj počas soboty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe. Výstraha platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, prešovský a Žilinský kraj do 21.00 h.

V Ružomberku a okolí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť od 20 do 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť od 65 do 85 kilometrov za hodinu," varujú meteorológovia. Doplnili, že pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, akými sú stekanie vody zo svahov, bahnotok a zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

Viac o téme: PočasieDážďMimoriadna situáciaVyhlásenieRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu