Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister Naď: NATO pomohlo zachovať stabilitu počas koronakrízy

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

PRAHA - Minister obrany SR Jaroslav Naď vo štvrtok v Prahe vyhlásil, že pandémia nového koronavírusu potvrdila silu a jednotu Severoatlantickej aliancie "dovnútra aj navonok". Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Práve samotná existencia a sila Aliancie umožnila domácim zložkám krízového manažmentu v rôznych členských krajinách NATO sústrediť sa na riešenie pandemickej situácie doma bez toho, aby sa museli obávať o výkyvy a zhoršenie medzinárodnej bezpečnostnej situácie," vyjadril sa Naď.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V tejto súvislosti vyzdvihol pripravenosť Aliancie na krízové situácie. Minister sa vo štvrtok zúčastnil 7. ročníka národnej konferencie "Naša bezpečnosť nie je samozrejmosť", ktorá sa konala na Pražskom hrade. Na podujatí vystúpil Naď s príhovorom, rovnako ako aj jeho rezortní kolegovia z ČR a Maďarska.

Súčasťou konferencie boli aj rozhovory na tému rozvoja spolupráce spojeneckých krajín pri obstarávaní vojenskej techniky. Organizátorom konferencie bolo české bezpečnostné združenie Jagello 2000. Podujatie sa konalo pod záštitou ministra obrany ČR Lubomíra Metnara.

Viac o téme: Minister obranyNATOJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu