Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Od Doktora Úplatka vymáhajú 115-tisíc

Ortopéd Pavol Patro
Ortopéd Pavol Patro

TRENČÍN - Ortopéd Pavol Patro (53), známy ako Doktor Úplatok, ktorého odsúdili za prijímanie úplatkov od pacientov, prežíva čierne dni. Na súd sa totiž obrátili už traja ľudia, ktorí chcú späť svoje peniaze. Dokopy ide o 115-tisíc korún. Na jeho stave mu nepridáva ani to, že sa momentálne lieči vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Najvyššiu sumu od Patra žiada Ján J. z Bošáce. Ide o 60-tisíc korún. „Okresný súd v Trenčíne vydal platobný rozkaz, kde uložil doktorovi Pavlovi Patrovi, aby mu do 15 dní túto sumu zaplatil,“ povedal hovorca trenčianskeho Krajského súdu Roman Tarabus. Doktor Patro sa môže ešte odvolať. Ďalším jeho bývalým pacientom, ktorý chce späť svoje peniaze, je aj Tibor Vacula (52) z Melčíc-Lieskového. Ako všimné dal doktorovi 15-tisíc korún za operáciu bedrového kĺbu.

Patro to odmieta, a preto musí rozhodnúť súd. Okresný súd v Trenčíne eviduje aj tretiu žalobu na 40-tisíc korún, ktorých sa domáha Matúš B. z Košeckého Podhradia. Doktora Patra, zvaného aj Úplatok, odsúdil Najvyšší súd na dva roky väzenia a vymeral mu aj 600-tisícový peňažný trest. Z týchto peňazí však pacienti, ktorí lekárovi počas štyroch rokov dali všimné vo výške takmer milión korún, neuvidia ani halier. Peniaze si musia vymáhať sami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu