Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dohra rodinnej drámy v Banskej Štiavnici: Prvé FOTO útočníka! Detaily pekla za múrmi ubytovne

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook-Polícia SR/BB)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Sobotná dráma v Banskej Štiavnici dala do pozoru políciu aj záchranárov. V ubytovni Marína totiž došlo ku konfliktu, ktorý vyústil do skutočne surového ataku. Výsledkom boli traja zranení, medzi nimi aj útočník, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu. Napokon však na druhom svete neskončil, čelí spravodlivosti.

FOTO Rodinná dráma v Banskej Štiavnici: Útok horľavinou aj streľba, polícia odkryla mrazivú skutočnosť

Polícia prostredníctvom sociálnej siete informovala, že 68-ročný muž už čelí obvineniu. "Páchateľom mal byť 68-ročný muž, ktorý už bol krajským policajným vyšetrovateľom obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného v štádiu pokusu a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Vyšetrovateľ taktiež spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," priblížila polícia.

Dohra rodinnej drámy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/BB)

Najšokujúcejšie na všetkom je, že muž mal zaútočiť na svoju exmanželku aj vlastného syna mimoriadne surovým spôsobom. K udalosti došlo krátko po ôsmej hodine večer na Kutnohorskej ulici v ubytovni Marína. 

"Podľa doposiaľ zistených informácií najskôr ohrozil život svojej bývalej manželky a neskôr aj ostatných členov rodiny, voči ktorým mal použiť strelnú zbraň," opísala polícia.

Ženu mal jej exmanžel obliať neznámou horľavou látkou. Utrpela popáleniny a poleptanie hlavy a krku a do nemocnice ju transportovali v kritickom stave. Syn utrpel strelné poranenie, údajne sa pokúšal brániť svoju mamu. Do nemocnice ho prevážali pri vedomí.

Dohra rodinnej drámy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Po tom, ako sa napadnutým podarilo uniknúť z miesta útoku, na ktoré medzičasom dorazila polícia, agresor sa pokúsil spáchať samovraždu. Mal si podrezať žily, o čom svedčia aj obviazané zápästia.

Snímky z policajného zásahu: Na miesto smerovali kriminalisti aj kukláči.
Zobraziť galériu (4)
Snímky z policajného zásahu: Na miesto smerovali kriminalisti aj kukláči.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Čo presne napadnutiu predchádzalo, nie je doteraz oficiálne známe. No isté je, že obvinený ani v minulosti nebol žiadne neviniatko. Svedčí o tom fakt, že len prednedávnom sa vrátil z výkonu trestu odňatia slobody, kde si odpykával trest za týranie blízkej a zverejnej osoby. Zbraň, ktorú použil aj v osudný večer, navyše nemal v legálnej držbe.

Viac o téme: ZáchranáriDrámaPolícia Banská Štiavnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu