Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Rodinná dráma v Banskej Štiavnici: Útok horľavinou aj streľba, polícia odkryla mrazivú skutočnosť

Na miesto smerovali kriminalisti aj kukláči. Zobraziť galériu (8)
Na miesto smerovali kriminalisti aj kukláči. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - V sobotu večer došlo v Banskej Štiavnici k rodinnej dráme. Výsledkom sú traja zranení. Incident sa odohral na Kutnohorskej ulici v ubytovni Marína. Zasahovali kriminalisti, kukláči aj záchranári. Čo presne hrozivej scéne predchádzalo zatiaľ nie je známe. Polícia však priblížila ďalšie podrobnosti, odkryli aj minulosť podozrivého muža.

K udalosti došlo krátko po ôsmej hodine večer. Záchranné zložky dostali hlásenie o útoku kyselinou aj použití strelnej zbrane a okamžite smerovali na Kutnohorskú ulicu.

FOTO Rodinná dráma v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Prečítajte si aj: VIDEO Tragédia v Česku: Horor v rodine policajta Petra, záplavová vlna mu vzala manželku

Ako pre topky.sk uviedol hovorca záchranárov Jozef Minár, po príchode na miesto zásahu našli zranené tri dospelé osoby. Podľa našich informácií malo ísť o rodinných príslušníkov - starší manželský pár a ich syna. Polícia neskôr upresnila, že dvojica už má za sebou rozvod, išlo teda o exmanželov.

FOTO Rodinná dráma v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Útočiť mal otec rodiny, syn mal brániť matku

Útok má mať na svedomí 69-ročný otec rodiny, ktorého zatiaľ neobvinili, je však podozrivým. Do nemocnice v Žiari nad Hronom ho previezli pri vedomí s poranením hornej končatiny. Zranenie si mal spôsobiť sám, čo potvrdila aj polícia. 

"Podľa doposiaľ zistených informácií najskôr ohrozil život svojej bývalej manželky a neskôr aj ostatných členov rodiny, voči ktorým mal použiť strelnú zbraň," opísali ochrancovia zákona na sociálnej sieti s tým, že napadnutým sa podarilo z miesta utiecť. Podozrivý sa potom pokúsil o samovraždu. Na miesto už v tej chvíli dorazili policajti, ktorým sa podarilo podozrivého muža zadržať.

FOTO Rodinná dráma v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Exmanželka (63) utrpela popáleniny a poleptanie hlavy a krku. Je v kritickom stave, na umelej pľúcnej ventilácii ju transportovali do nemocnice v Žiari nad Hronom, konkrétne na Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny.

Syn (43) podozrivého skončil so strelným poranením, údajne po tom, ako bránil svoju matku, na ktorú mal otec vyliať neznámu látku. Prvotné informácie hovorili o kyseline, polícia ale uviedla, že išlo o horľavú látku, nešpecifikovali však, o akú. Syna dvojice do nemocnice prevážali pri vedomí, nie je jasné, aké vážne je jeho zranenie.

FOTO Rodinná dráma v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Mrazivá skutočnosť

Polícia v súvislosti s prípadom odryla aj mrazivú skutočnosť, ktorá na drámu vrhá úplne iné svetlo. V prípade podozrivého muža totiž ide o osobu, ktorá sa iba nedávno vrátila z výkonu trestu odňatia slobody. 

Trest si odpykával za týranie blízkej a zverenej osoby. "Zbraň, ktorú mal včera večer použiť, nemal v legálnej držbe," dodali ochrancovia zákona. Celá udalosť je aj naďalej predmetom vyšetrovania, v súčasnosti prebiehajú procesné úkony. Polícia prisľúbila, že neskôr bude informovať o ďalších podrobnostiach.

Viac o téme: ZáchranáriDrámaPolícia Banská Štiavnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu