Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (28) roky žila s tyranom: Bratislavskí policajti opísali zverstvá za zatvorenými dverami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Väčšina násilných činov páchaných na ženách sa koná doma za zatvorenými dverami. Bohužiaľ, aj 28-ročná žena sa stala obeťou svojho manžela, ktorý ju týral niekoľko rokov. Agresívneho muža už zadržali bratislavskí policajti a umiestnili ho do cely.

Podľa doterajšieho vyšetrovania polície 49-ročný muž týral svoju 28-ročnú manželku dlhšie obdobie. „Spôsoboval jej fyzické a psychické utrpenie, bezdôvodne jej vulgárne nadával a ponižoval ju. V roku 2019 ju mal prvýkrát fyzicky napadnúť a to tak, že ju najprv skopol zo schodov v garáži rodinného domu, následne ju tam mal viackrát kopať do hlavy a ťahať  za vlasy, čím jej spôsobil viaceré zranenia. Dokonca sa jej aj niekoľkokrát vyhrážal smrťou,“ priblížili bratislavskí policajti na sociálnej sieti.  

Čítajte aj: Horor v Bratislave: FOTO Keď policajti vtrhli do bytu, našli týranú ženu, teror znášala mesiace

Agresora v uplynulých dňoch pri jednom z takýchto incidentov policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Muž už čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. „Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Za takéto konanie hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ uviedli ochrancovia zákona.

Žena (28) roky žila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Každý má právo na život bez násilia, nikto nemá právo týrať iného

Policajti v tomto súvise dali do pozornosti bezplatnú nonstop národnú linku 0800 212 212 pre všetky ženy zažívajúce násilie, taktiež internetovú stránku Ministerstva vnútra SR www.minv.sk, kde nájdete všetky organizácie, ktoré sa aktívne venujú pomoci ženám i deťom, na ktorých je páchané násilie.

„Všetci môžeme robiť mnoho aktívnych krokov, aby sme ochránili ženy, deti, osoby vyššieho veku a pod. Ak vieme, že v našom okolí dochádza k násiliu, je potrebné situáciu riešiť, nemlčať a s dôverou sa obrátiť na políciu,“ vyzvali zástupcovia zákona a zdôrazňujú, že násilie na komkoľvek, v akomkoľvek vzťahu je neprípustné.

Viac o téme: ŽenyNásilieTýranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu