Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Oslávenkyňa Čaputová má dôvod na úsmev! Krásny darček v deň jej narodenín

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová dnes oslavuje narodeniny. Počasie síce nie je najkrajšie, no napriek tomu má o jeden dôvod na úsmev naviac. Z exkluzívneho prieskumu agentúry Focus totiž vyplynulo, že väčšina Slovákov považuje jej vyjadrenia za pravdivé.

Prieskum agentúra realizovala pre televíziu Markíza a reláciu Na telo s Michalom Kovačičom v dňoch 14. až 21. mája na vzorke 1011 respondentov. Tí reagovali na nasledovné: "Postupne Vám prečítam mená niekoľkých politikov. Pri každom z nich mi, prosím, povedzte, či podľa Vás väčšinou alebo takmer vždy hovorí pravdu, väčšinou alebo takmer vždy klame, alebo je to tak pol na pol."

Čaputová vedie

Najlepšie z prieskumu vyšla práve dnešná oslávenkyňa Zuzana Čaputová. Až 61,6 percenta opýtaných uviedlo, že hovorí pravdu. Že prezidentka klame si myslí 14,6 percenta respondentov. Pätina (20,8 percenta) opýtaných uviedla, že jej vyjadrenia sú "pol na pol".

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Čaputová  (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Vysoké percento opýtaných, 40,4 percenta, si myslí, že pravdu hovorí Peter Pellegrini. Naopak 23,2 percenta respondetov považuje jeho výroky za nepravdivé. Tretina (31,8 percenta) respondentov verí Borisovi Kollárovi, 24,4 percenta z nich si myslí, že klame.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nasleduje premiér Igor Matovič. Viac ako tretina (35,8 percenta) opýtaných neverí jeho výrokom, 31,4 percenta naopak, že hovorí pravdu. Pre možnosť "pol na pol" sa v jeho prípade rozhodlo 30,9 percenta respondentov.

Veronika Remišová klame podľa 33,2 percenta opýtaných. Verí jej 29,6 percenta opýtaných. Vyššie percento neverí aj Richardovi Sulíkovi, a to 35,6 percenta. Jeho vyjadrenia považuje za pravdivé 26,8 percenta respondentov. 

Prečítajte si aj: Prvých sto dní má nová vláda na to, aby sa rozbehla, tvrdí Matovič: Prehovoril aj o predvolebných sľuboch

Marianovi Kotlebovi neverí 49,2 percenta opýtaných. Za pravdu mu dáva 14,9 percenta účastníkov prieskumu. Viac než polovica, 53,8 percenta respondentov, si myslí, že klame Andrej Kiska. Len 11,3 percenta opýtaných vníma jeho vyjadrenia ako pravdivé. Robertovi Ficovi neverí 62,2 percenta opýtaných ľudí. Len 9,5 percenta respondentov verí, že hovorí pravdu.

Viac o téme: PrieskumNa teloZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu