Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladý vodič (28) jazdil zo strany na stranu: Zastavila ho polícia, šoféroval pod vplyvom drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti odhalili vodiča, ktorý jazdil v Bánovciach nad Bebravou pod vplyvom drog. Muž sa dopustil prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, o jeho treste rozhodne súd. Informovala o tom v stredu trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

Vodiča auta Jeep, ktorý rýchlo jazdil zo strany na stranu a ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, spozorovala hliadka na Trenčianskej ulici. "Mladý 28-ročný vodič javil viditeľné známky, že je pod vplyvom omamných látok. Na otázky policajtov odpovedal nesúvisle, bol podráždený, nevedel obstáť na mieste, bol motoricky nepokojný a mal záchvaty hnevu," opísali policajti.

Hliadka vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške, tá však bola negatívna. "Preto ho policajti vyzvali, aby sa podrobil odberu biologického materiálu na zistenie iných omamných a psychotropných látok v tele. To však aj po opakovanom poučení odmietol. Policajti následne vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode, keďže sa dopustil prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," doplnila polícia.

Vodič sa snažil policajtom ujsť, preto voči nemu použili donucovanie prostriedky. Muž sa im neskôr priznal, že pred jazdou užil extázu a pervitín. "Obdobného skutku sa dopustil už v minulosti. Viedol motorové vozidlo pod vplyvom drog, za čo mu bol zadržaný vodičský preukaz. O tom, aký trest mu bude uložený, rozhodne súd," dodala polícia.

Viac o téme: MužDrogyBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu