Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čaputová vymenovala nových generálov: Ocenila aj úlohu vojakov v čase pandémie

Čaputová v utorok vymenovala do hodnosti brigádneho generála troch dôstojníkov Zobraziť galériu (3)
Čaputová v utorok vymenovala do hodnosti brigádneho generála troch dôstojníkov (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok vymenovala do hodnosti brigádneho generála troch dôstojníkov Ozbrojených síl (OS) SR, a to Štefana Kovácsa, Tibora Králika a Ferdinanda Muríňa. V príhovore ocenila pomoc ozbrojených síl v čase pandémie. Zároveň vyzvala novovymenovaných generálov, aby boli aktívni pri príprave návrhov a plánov na rozvoj ozbrojených síl.

Podľa prezidentky sa potvrdili slová o vysokom odbornom a morálnom kredite profesionálnych vojakov, vďaka ktorým majú ozbrojené sily v spoločnosti vysokú dôveru. "Aj dnes chcem oceniť, akú úlohu zohrali a ako zodpovedne a organizovane pristúpili naše ozbrojené sily k pomoci Slovensku počas pandémie," vyhlásila. Prezidentka a vrchná veliteľka OS SR pripomenula, že nároky, ktoré sú na profesionálnych vojakov kladené, sú a musia byť vysoké. "Tie odborné, aj tie ľudské. A to osobitne platí pre vás, ktorí sa dostávate na najvyššie pozície vo vojenskej štruktúre," doplnila.

Čaputová vymenovala nových generálov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Od nových generálov prezidentka očakáva, že budú príkladom a inšpiráciou. "Vy veľmi dobre viete, čo naše ozbrojené sily potrebujú, kde sú ich silné aj slabé stránky. Budem preto od vás očakávať, že budete platnými členmi strategického velenia ozbrojených síl pri príprave návrhov a plánov, ako ďalej naše ozbrojené sily rozvíjať a zvyšovať ich pripravenosť, Ako sa postarať o vojakov, ako ich motivovať aj v čase obmedzených finančných, vecných a personálnych zdrojov," zdôraznila.

Čaputová vymenovala nových generálov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Ferdinand Muríň označil menovanie do hodnosti generála za veľkú poctu i záväzok. Prvá generálska hodnosť podľa neho prináša množstvo nových povinností a osobnú zodpovednosť za rozvoj ozbrojených síl. Za všetkých generálov deklaroval, že urobia všetko, čo bude v ich silách.

Viac o téme: VojaciVymenovanieGeneráliZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu