Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladíci si realitu pomýlili s Monopoly! FOTO Kuriózny prípad na stole polície baví Slovensko

Bankovky sú určené na spoločenské hry Zobraziť galériu (2)
Bankovky sú určené na spoločenské hry (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

PIEŠŤANY - Traja mladí muži z Trnavského kraja sú obvinení zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Na platenie použili bankovky, ktoré sa dajú kúpiť na internete a sú určené na spoločenské hry. O kurióznom prípade polícia informuje na sociálnej sieti. Mnohých možno pobavil, no trojici rozhodne zamrzol úsmev na perách. Hra totiž v ich prípade skončila.

Ide o desať a 20-eurové bankovky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako pravé. Sú však bez ochranných prvkov, na zadnej strane majú nápis Prop copy a sú určené na spoločenské hry.

Na prvý pohľad nenápadne

Dvaja mladíci z Piešťan vo veku 20 a 23 rokov platili týmito bezcennými papiermi v pohostinstvách. V herni si dali falošné peniaze rozmeniť na drobné, aby mali čím hrať na automatoch, pričom personál si to všimol až neskôr.

Mladíci si realitu pomýlili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

V Skalici si 24-ročný muž kúpil cigarety a naspäť dostal pravý výdavok. Policajti podozrivých vypátrali a zaistili ďalších niekoľko desiatok zakúpených bankoviek.

"Polícia upozorňuje, aby si personál predajní, pohostinstiev, obchodov či herní, všímal peniaze, ktoré preberá. Prvotne sa dá kvalita bankovky zistiť už pohmatom, no treba si všímať ochranné prvky a pozrieť aj zadnú stranu bankovky," odporučili ochrancovia zákona.

Viac o téme: PeniazeFalšovanieTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu