Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Prvá pomoc pre zamestnávateľov a zamestnancov sa výrazne zrýchľuje, vraví Krajniak

Minister práce Milan Krajniak
Minister práce Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Prvá pomoc pre zamestnávateľov a zamestnancov sa výrazne zrýchľuje. Vyhodnotenie poskytovania príspevkov prvej sociálnej pomoci za marec bolo ústrednou témou piatkového rokovania Ekonomického krízového štábu na Úrade vlády SR. Informovalo o tom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

"Prvá pomoc pre zamestnávateľov a ich zamestnancov sa výrazne zrýchľuje, kým na začiatku pomoci mohlo trvať vyplatenie aj 15 kalendárnych dní, ku koncu výplat žiadostí za marec sa proces spracovania pomoci skrátil na týždeň," informoval kolegov minister práce Milan Krajniak. Vychádza pritom zo štatistík, ktoré pripravil Inštitút sociálnej politiky MPSVR.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny od 16. mája vybavujú aj žiadosti o príspevky za apríl. Vďaka zjednodušenému administratívnemu procesu podľa rezortu práce dostávajú tí, ktorí už majú podpísané dohody z predchádzajúceho mesiaca, peniaze prakticky okamžite. "Vidíme, že aprílová pomoc zamestnávateľom už stihla v krátkej dobe presiahnuť aj marcové čísla," skonštatoval minister.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Okrem priamej podpory pracovných miest vyhodnocuje komentár Inštitútu sociálnej politiky aj ďalšie nástroje prijaté vládou v gescii MPSVR. Ide predovšetkým o základnú pomoc rodinám a pracujúcim. Viaceré z nástrojov podpory budú podľa rezortu práce k dispozícii obyvateľom aj v najbližších mesiacoch, vláda už schválila i predĺženie projektu "Prvá pomoc" o ďalšie dva mesiace.

Spolu za marec a apríl bolo podľa údajov ministerstva podporených 73.427 subjektov, vyplatené príspevky predstavovali 74,5 milióna eur a podporených bolo 331.151 osôb.

Viac o téme: SlovenskoMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu