Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prípravy na návrat do škôl a škôlok sú v plnom prúde: V Trnave je väčší záujem ako kapacita

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava prihlásili rodičia spolu 1838 žiakov prvého až piateho ročníka a do materských škôl majú rodičia záujem umiestniť 1116 detí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Návrat detí je plánovaný od 1. júna. "Do základných škôl je možné vyhovieť všetkým záujemcom. Podľa usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR budú školáci rozdelení do skupín s maximálnym počtom dvadsať osôb, aby sa eliminovalo riziko šírenia ochorenia COVID-19," uviedla Majtánová.

Záujemcov, ktorí chcú prihlásiť svoje deti do materských škôl, však mesto neuspokojí všetkých. "V jednej skupine môže byť najviac 15 detí, pričom sa pri nich budú striedať dve učiteľky. Nie všetky zamestnankyne však v tomto čase môžu nastúpiť do práce, preto sme pri vytváraní skupín limitovaní množstvom personálu, a takisto priestorovými možnosťami jednotlivých budov. Niekde bude z kapacitných dôvodov fungovať iba poldenná prevádzka," doplnil vedúci odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Trnave Michal Špernoga.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Uprednostnené budú deti rodičov v tzv. prvej línii boja s novým koronavírusom a taktiež deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a tie, ktoré od septembra nastupujú na plnenie povinnej školskej dochádzky. "Základné a materské školy budú zákonných zástupcov detí o možnosti navštevovania zariadení počas júna informovať priamo," doplnila hovorkyňa mesta.

Viac o téme: ŠkolyKapacitaŠkôlkyTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu