Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudská hlúposť nemá hranice: Ľudia pre dokonalú FOTO zničili pole, majiteľ má hlavu v smútku

Slováci objavili ďatelinové pole na Záhorí. Zobraziť galériu (3)
Slováci objavili ďatelinové pole na Záhorí. (Zdroj: FB/L.K.)

SENICA - Neuveriteľné, čo všetko sú ľudia schopní spraviť pre dokonalú fotografiu na sociálnej sieti. Presvedčil sa o tom aj majiteľ purpurového ďatelinového poľa na Záhorí.

V časoch, keď sa rozpráva o tom, že aj včela sa stáva ohrozeným druhom, ľudia neváhajú a ničia prírodu naďalej. Jedným takýmto príkladom je aj pole na Záhorí, na ktorom je vysadená ďatelina purpurová. Majiteľ pozemku, ktorý ju tam vysadil, má momentálne hlavu v smútku. Namiesto krásnej farebnej scenérie totiž nachádza udupanú úrodu. 

Otrasný prípad pri Senici: Psík podhrabal plot k susedovi, ten ho surovo zmlátil! Zviera prišlo o oko

Portál Záhorí.sk totiž zverejnil výzvu, aby sa v nej ľudia odfotili. „Vydaj sa na cestu a ulov si podobnú fotografiu na svoj Instagram. Nezabudni na fotografii označiť @zahori.sk. Buď však opatrný, rozkvitnutá ďatelina prilákala aj včely, ktoré si tam plnia svoju úlohu," napísali na svojom webe. A ľudia neváhali a hromadne si to nasmerovali rovno do stredu poľa. Ostala tak po nich spúšť, na ktorú sa pozerá len s ťažkým srdcom. 

Náruživým fotografom tak zrejme neprekážalo ani to, že pole doslova bzučí, pretože je plné včiel. Na niektorých fotografiách vidno dokonca aj rodičov s deťmi, inde zaľúbené páriky. Táto aktivita je navyše nepochopiteľná aj preto, že stále platia určité opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu a ľudia by sa preto nemali združovať vo veľkých skupinách. 

Zničené pole.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/L.K.)

Zničené pole.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/L.K.)

Ďatelina purpurová (Trifolium Incarnatum)

Ďatelina purpurová tvorí mäkké, chĺpkaté tmavočervené kvety. Plodina sa používa na zelené hnojenie, a jako okrasná kvetina. Karmínová kvetina je veľmi vhodná pre prírodné záhrady a slúži ako včelárska rastlina pretože láka včely a čmeliaky.

Viac o téme: SenicaZáhorieSelfieĎatelinové pole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu