Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

FOTO Polícia zadržala unikajúceho vodiča: Muž šoféroval pod vplyvom drog

Polícia zadržala unikajúceho vodiča Zobraziť galériu (3)
Polícia zadržala unikajúceho vodiča (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Trnavský kraj)

ZLATÉ KLASY – Polícia zadržala vo štvrtok (14.5.) vodiča osobného auta, ktorý unikal z obce Zlaté Klasy - Rastice do Hubíc a nereagoval na jej výzvy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. Lekárske vyšetrenie preukázalo, že muž šoféroval pod vplyvom drog.

Policajná hliadka podozrivého vodiča prenasledovala potom, ako nezastavil na príkaze zastavenia. „Vodič na opakované výzvy nereagoval a počas jazdy, ktorej rýchlosť mala dosiahnuť až viac ako 200 km/h, ohrozil viacerých vodičov. Nebezpečnou jazdou v protismere ohrozil viacerých vodičov, ktorí sa museli vyhýbať až mimo cestu, aby zabránili čelnej zrážke,“ uviedla Kredatusová.

Polícia zadržala unikajúceho vodiča
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Trnavský kraj)

V obci Hubice vodič náhle zastavil, vybehol z auta a chcel utiecť, policajti mu v úteku zabránili. „Muž kládol aktívny odpor a opakovane zaútočil na obidvoch policajtov. V putách ho predviedli na policajný útvar. Keďže 37-ročný muž z Lehníc javil známky požitia alkoholu alebo omamných látok, bolo mu urobené lekárske vyšetrenie. To potvrdilo prítomnosť drog, amfetamínov, extázy a cannabisu,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Polícia zadržala unikajúceho vodiča
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Trnavský kraj)

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. „Z dôvodu zabezpečenia všetkých dôkazov žiadame vodičov, ktorí boli nebezpečnou jazdou ohrození, aby sa prihlásili. Vyšetrovateľ na prípade naďalej pracuje a muža obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa. Polícia ho už eskortovala do výkonu väzby,“ uviedla Kredatusová.

Viac o téme: DrogyVodičPolícia Zlaté Klasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu