Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mimoparlamentná strana Most-Híd si zvolí vedenie na sneme 30. mája

Most-Híd
Most-Híd (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Most-Híd si zvolí vedenie na povolebnom sneme, ktorý sa bude konať 30. mája vo Fiľakove. Informovala o tom hovorkyňa strany Klára Magdeme.

"Členovia dočasného vedenia po ďalšom uvoľnení opatrení v súvislosti s koronavírusom sa rozhodli pre riadny snem, ktorý sa bude konať v sobotu 30. mája vo Fiľakove v maximálnom súlade s protiepidemiologickými opatreniami," priblížila hovorkyňa. Delegáti snemu budú voliť predsedu, podpredsedov a predsedníctvo strany.

Záujem viesť Most-Híd zatiaľ avizuje László Sólymos. Tvrdí, že má jasnú predstavu, ako by mal Most-Híd ďalej fungovať. Oveľa väčší priestor má podľa neho dostať mladšia generácia. Most-Híd vyhlásil, že by chcel spolupracovať aj s SMK.

"Prichádzam s ponukou politiky, kde zastupovanie záujmov menšín a regiónov musí byť absolútnou prioritou a kde už na ďalšie štiepenie menšín a osobnostné rozbroje z minulosti nebude priestor," deklaroval Sólymos. Za potrebné považuje spojiť sily a spolupracovať, "aby menšiny nezastupovalo v parlamente len pár jednotlivcov". Strana Most-Híd už skôr uviedla, že by chcela spolupracovať aj s ďalšou mimoparlamentnou stranou SMK.

Viac o téme: VedenieMost-HídMimoparlamentná strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu