Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS 24-hodinová výnimka na cestovanie, pred jej využitím si overte situáciu v krajine

Policajti budú všetko kontrolovať.
Policajti budú všetko kontrolovať. (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Prešovský kraj)

BRATISLAVA - Občania, ktorí plánujú od štvrtka (21. 5.) vycestovať a vrátiť sa na Slovensko do 24 hodín v rámci novej všeobecnej výnimky, by si mali na stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR preveriť, či budú vpustení na územie danej krajiny. Polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

"Napríklad do Maďarska sa dostanú iba tí občania SR, ktorí majú v krajine trvalý alebo prechodný pobyt. Rakúsko zrušilo iba systematické kontroly, ďalšie budú náhodné, všetky jeho nariadenia ostávajú v platnosti," načrtla polícia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Slovensko udelilo od štvrtka výnimku z karantény i povinnosti absolvovať test na COVID-19 na maximálne 24-hodinovú návštevu Maďarska, Poľska, Českej republiky, Rakúska, Chorvátska, Slovinska, Švajčiarska a Nemecka.

"Kontrola bude zabezpečená prostredníctvom formulára, v ktorom policajti pri prechode hraníc zaznačia čas odchodu mimo SR a skontrolujú čas príchodu," priblížili. Zároveň poznamenali, že štátnu hranicu je možné prekročiť len cez otvorený hraničný priechod.

Viac o téme: VýnimkaCestovanie PolíciaMinisterstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu