Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovič sa stretol so zástupcami Komory MVO: Hovorili o spolupráci, komunikácii či pandémii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vllado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa vo štvrtok (14. 5.) na Úrade vlády SR stretol so zástupcami Komory mimovládnych organizácií (MVO), išlo o prvé spoločné stretnutie, ktoré bolo venované nastaveniu vzťahov či vzájomnej spolupráci a komunikácii, ako aj dosahom pandémie nového koronavírusu na neziskové organizácie a definovaniu spoločných cieľov. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR.

"Môj osobný pocit zo stretnutia je, že sme boli počúvaní a počutí. Je pre mňa veľmi dôležité vedieť, že premiér, najvyšší predstaviteľ vlády, osobne otvoril priestor, v rámci ktorého bude prebiehať diskusia o postavení, fungovaní či vylepšovaní podmienok, za ktorých mimovládne neziskové organizácie, inštitúcie aktívnych občanov SR môžu lepšie a kvalitnejšie napĺňať svoje ciele, realizovať svoje aktivity," uviedol Marcel Zajac, predseda Komory MVO, ktorá pôsobí pri poradnom orgáne vlády SR - Rade vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie.

Predseda vlády SR sa podľa tlačového odboru Úrady vlády SR podrobne oboznámil s činnosťou mimovládnych organizácií na Slovensku, o legislatívnom kontexte tejto činnosti, ako aj s predstavami zástupcov, ako by mala fungovať spolupráca štátu a mimovládnych organizácií.

Viac o téme: StretnutiePremiérIgor MatovičSlovenskoKoronavírusKomora MVO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu