Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čo si dávame pod stromček? Let balónom i psie záprahy!

ŽILINA - Obdarovať svojich blízkych na Vianoce papučami, ponožkami či kozmetikou? Tak to teda nie, krúti v predvianočnom období nesúhlasne hlavou nemálo Slovákov.

Radšej sa buchnú po vrecku a svojim príbuzným či priateľom nadelia pod stromček darčeky s poriadnou dávkou adrenalínu. Medzi tohtoročné hity patrí napríklad jazda na psích záprahoch, let balónom alebo skijöring, pri ktorom sa lyžiar nechá ťahať koňom.

"Niektorí ľudia prestávajú kupovať klasické darčeky ako napríklad oblečenie. Sústreďujú sa skôr na originálne alebo adrenalínové darčeky, ktoré môžu byť zážitkom do konca života," povedal ČTK Mario Alkassiri zo žilinskej agentúry Adrop, ktorá netradičné darčeky zabezpečuje.

Celkovo ponúka približne 60 atrakcií, v zimnom období patria medzi najvyhľadávanejšie psie záprahy a skijöring. Medzi obľúbené adrenalínové zábavky patrí podľa Alkassiriho aj let balónom či vetroňom alebo jazda na rýpadlovom nakladači. Pre pokojnejšie povahy je pripravených viacero druhov masáží.

Ceny závisia od náročnosti jednotlivých atrakcií a pohybujú sa od 600 do štvrť milióna korún. Napríklad hodinová jazda na saniach ťahaných psami vyjde na 1600 korún. Za skijöring zaplatí lyžiar podľa dĺžky jazdy a regiónu, v ktorom sa nechá koňom ťahať, buď 800 alebo 1400 korún.

"Nesústreďujeme sa len na bohatých. Dali sme priestor aj bežným ľuďom, ktorí si dokážu zaplatiť napríklad niektorú z masáží alebo návštevu lanového parku," dodal Alkassiri.

Rastúci záujem o adrenalínové zážitky v predvianočnom období potvrdili aj zástupcovia bratislavskej spoločnosti Deň ako sen. Najobľúbenejšími atrakciami sú napríklad let v balóne alebo jazda na vznášadle, štvorkolke či obrovitom automobile Hummer. Perličkou je aj let v stíhačke.

"Klientmi sú predovšetkým ľudia v strednom veku, bez rozdielu pohlavia. Vo väčšine prípadov ide o absolvovanie individuálnych zážitkov, prípadne zážitkov vo dvojici. Pre klientov je dôležité, že majú možnosť vybrať si zážitky v cene tisíc korún i za niekoľko tisíc, desaťtisíc či stotisíc korún," dodala zástupkyňa spoločnosti Viktória Volanská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu