Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MHD v Bratislave nie je zadarmo: Posledné dni získal DPB na pokutách viac než na cestovnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Dopravný podnik Bratislava)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) získal v uplynulých dňoch z výberu pokút viac peňazí ako z tržieb z predaja cestovných lístkov. Potvrdil to vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík s tým, že na niektorých linkách MHD nastala nie ojedinelá situácia, že vo vozidle bolo viac cestujúcich bez cestovného lístka ako s platným cestovným lístkom.

"Nie je to akceptovateľné. Výška vybraných pokút je dlhodobo na úrovni niečo vyše jedného milióna eur ročne a mesiace apríl a máj zatiaľ nie sú vo výskyte cestujúcich bez cestovného lístka výnimkou napriek tomu, že celkový počet cestujúcich je nižší," uviedol Michlík.

DPB vyvracia hoaxy o tom, že počas pandémie nového koronavírusu sa zrušili kontroly cestovných lístkov v bratislavskej MHD revízormi alebo že je cestovanie MHD bezplatné. "DPB dopravuje cestujúcich s platným cestovným lístkom. Je preto prirodzené, že cestujúci, ktorí cestujú bez platného cestovného lístka, môžu byť pokutovaní. DPB nikdy nekomunikoval žiadne začatie, výkon a ani prerušenie výkonu prepravnej kontroly ('revízorov')," spresnil Michlík.

Tento hoax zaznamenal dopravca iba sprostredkovane. Na jeho informačné kanály sa obrátilo pár cestujúcich, ktorí si situáciu overovali. DPB ich však informoval, že ide o nezmysel.

Viac o téme: PokutyCestovnéMHDDopravný podnik BratislavaMatej Michlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu