Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Komisárka pre deti Tomanová žiada vyšetrenie incidentu v Krompachoch

Viera Tomanová
Viera Tomanová (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA – Komisárka pre deti Viera Tomanová požiadala ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) o dôsledné vyšetrenie incidentu v osade Stará Maša v Krompachoch, kde mal policajt v pondelok (27. 4.) ráno zbiť päť detí. Informovala o tom Emília Kršíková, riaditeľka Úradu komisára pre deti.

V súvislosti s incidentom na východe Slovenska vyjadrila Tomanová znepokojenie. "Komisárka pre deti zdôrazňuje, že je neprípustné použiť z akéhokoľvek dôvodu fyzické a ani psychické násilie na deťoch," uviedla Kršíková. Komisárka pre deti preto požiadala o vyšetrenie prípadu, a aby ju šéf rezortu vnútra následne o výsledkoch vyšetrovania oboznámil. Ubezpečila, že Úrad komisára pre deti sa udalosťou taktiež zaoberá.

Na to, že policajt mal zbiť päť detí v rómskej osade v Krompachoch, upozornila Únia Rómov na Slovensku. Ministerstvo vnútra uviedlo, že nadriadení policajta krátko po zákroku vec preverili a v prípade už koná inšpekcia. Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala policajného prezidenta Milana Lučanského o vysvetlenie incidentu.

Viac o téme: KrompachyViera TomanováOĽaNORoman Mikulca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu