Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

KORONAVÍRUS Prvá fáza uvoľňovania je tu: Hygienik otvára vonkajšie športoviská pre verejnosť!

Ivan Husár informoval o otvorení verejných športovísk Zobraziť galériu (3)
Ivan Husár informoval o otvorení verejných športovísk (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - V kontexte najnovších udalostí, ktoré priamo súvisia s pandémiou nového koronavírusu sa vláda odhodlala k prvej fáze výkonu uvoľňovania ekonomiky. S ňou súvisí okrem otvárania viacerých služieb a prevádzok aj otvorenie športovísk.

Od dnešného dňa sa totiž pre športovú obec, ale aj širokú verejnosť otvárajú vonkajšie športoviská. Vyplýva to z Usmernenia  k Opatreniu ÚVZ SR č. OLP/3461/2020 vo veci prevádzky vonkajších športovísk pre bezkontaktný šport. O jeho podrobnostiach informoval dnes na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport Ivan Husár. Dokument podpísaný hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom upravuje podmienky pre vonkajšie športové aktivity vykonávané organizovaným spôsobom pod vedením športového odborníka.

Hlavný hygienik Ján Mikas
Zobraziť galériu (3)
Hlavný hygienik Ján Mikas  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V spolupráci s rezortom školstva

Usmernenie vypracované rezortom školstva je reakciou na postupné uvoľňovanie opatrení v 1. fáze tohto procesu, v ďalšej etape uvoľňovania sa ministerstvo bude usilovať o postupné otváranie aj krytých športovísk.

V súvislosti s otvorením vonkajších športovísk vyzval Ivan Husár všetkých športovcov, trénerov, rodičov, ale aj prevádzkovateľov ihrísk, aby zodpovedne dodržiavali pokyny uvedené v usmernení. "Vieme, že potrvá, kým sa športovci dostanú zase do formy, ale tento rok nepôjde o rekordy, dôležité je zvládnuť túto krízu čo najlepšie," povedal na záver svojho vystúpenia štátny tajomník.

Štátny tajomník Ivan Husár
Zobraziť galériu (3)
Štátny tajomník Ivan Husár  (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: OtvorenieKoronavírusVerejné športoviská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu