Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vláde dôverujem, mnoho návrhov SaS sa dostalo do programového vyhlásenia, hovorí Laurenčík

Milan Laurenčík
Milan Laurenčík (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Milan Laurenčík (SaS) vláde dôveruje. Predovšetkým je rád, že sa do programového vyhlásenia vlády (PVV) dostalo množstvo návrhov strany SaS. Verí, že napriek kríze sa ich podarí naplniť.

"Osobne tejto vláde dôverujem a určite moju dôveru získa," zdôraznil Laurenčík v stredu v parlamente. Vo vládnom programe je podľa neho mnoho návrhov z predvolebného programu SaS, ktorými by sa mal zlepšiť a zjednodušiť život občanov Slovenska. Nebude to podľa jeho slov jednoduché, skonštatoval však, že sú pripravení sa s tým "popasovať".

Priblížil niektoré body z PVV, ako napríklad masívne a rýchlo zlepšovať podnikateľské prostredie, vytvárať priaznivé prostredie pre podnikanie, snahou vlády bude tiež zlepšiť hodnotenie podnikateľského prostredia v kľúčových rebríčkoch. Vláda podľa Laurenčíka chce venovať pozornosť domácim firmám, má za cieľ zároveň prijímať cielené opatrenia, aby posilňovali hospodársku súťaž.

Kľúčovou je podľa neho spolupráca medzi rezortmi diplomacie a obrany. Poukázal na potrebu transparentnosti v oblasti obrany. Dôležité podľa Laurenčíka je aj to, že rezorty vypracujú novú bezpečnostnú a obrannú stratégiu SR.

Vláda sa bude zaoberať aj štátnym občianstvom SR

Súčasne pripomenul, že vláda sa bude zaoberať aj štátnym občianstvom SR, ale tiež vyrovnávaním regionálnych rozdielov na Slovensku. Vyzdvihol zároveň úmysel skvalitniť dopravnú dostupnosť v regiónoch. "Verím tomu, že naša vláda sa s týmto problémom popasuje a že tú diaľnicu konečne na východ z Bratislavy budeme mať," dodal Laurenčík.

Poslanec Smeru-SD Juraj Blanár poznamenal, že vo vládnom programe je množstvo "všeobecných fráz". Skonštatoval, že regiónom významne pomohli práve minulé vlády. Pochybnosti má aj v prípade výstavby diaľnice, ktorá má spájať západ a východ Slovenska. "Som zvedavý na konci štvorročného obdobia, ako s tým pohnete," podotkol.

Viac o téme: VládaDôveraProgramové vyhlásenie vládyMilan Laurenčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu