Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Kočner bude opäť na výsluchu v Nitre! Rozhodne sa vypovedať proti Jankovskej?

Marian Kočner, Monika Jankovská Zobraziť galériu (4)
Marian Kočner, Monika Jankovská (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

NITRA - Nepriestrelná vesta, putá na rukách uviazané o pás a kolóna policajných áut s ozbrojeným komandom. S týmito výsadami opustí dnes ráno brány leopoldovskej väznice Marian Kočner, neprávoplatne odsúdený pre falšovanie televíznych zmeniek a obžalovaný z objednania vraždy Jána Kuciaka.

Dnešná eskorta však nesúvisí so spomínanými kauzami. Podľa informácií Topky.sk chce v budove Národnej kriminálnej agentúry v Nitre vyšetrovateľ o 9. hodine ráno vypočuť Mariana Kočnera v súvislosti s prípadom, pre ktorý skončilo v putách trinásť sudcov. Všetko to v tento rok marci odštartovala akcia BÚRKA, pri ktorej zadržali bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú a ďalších dvanásť sudcov.

AKTUÁLNE Kočner bude opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viacerých obvinili z brania úplatku a Mariana Kočnera zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Korunným svedkom sa pre políciu stal niekdajší podpredseda Okresného súdu Bratislava I. Vladimír Sklenka, ktorý bol ako sudca akousi Kočnerovou pravou rukou. Vo väzbe definitívne skončili štyria sudcovia. Okrem Moniky Jankovskej aj Denisa Cviková, Eugen Palášthy a Richard Molnár.

Monika Jankovská na Najvyššom súde v Banskej Bystrici.
Zobraziť galériu (4)
Monika Jankovská na Najvyššom súde v Banskej Bystrici.  (Zdroj: TASR)

Spolu s nimi aj právnik Miroslav Mojto. Marian Kočner má na Národnej kriminálnej agentúre v Nitre vypovedať o Monika Jankovskej, o tom či jej dával peniaze za vybavené súdne rozhodnutia, o ovplyvňovaní a platení sudcu Vladimíra Sklenku a ďalších veciach súvisiacich s najväčším justičným škandálom v histórií Slovenska. Či pred vyšetrovateľom potvrdí výpoveď niekdajšieho kamaráta Sklenku a hodí cez palubu Moniku Jankovskú alebo poprie tvrdenia bývalého sudcu, bude známe po skončení dnešného výsluchu.

Viac o téme: VypočúvanieNitraNAKAMarian KočnerMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu