Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá tragédia na Orave! Divoká jazda sa skončila smrťou dievčaťa (†19), opitý vodič utrpel ľahké zranenia

Vozidlo zostalo po nehode totálne zdemolované. Zobraziť galériu (6)
Vozidlo zostalo po nehode totálne zdemolované. (Zdroj: Polícia SR)

BABÍN - V stredu po polnoci došlo v oravskej obci Babín k obrovskému nešťastiu. Jazda partie mladých ľudí skončila nárazom do stĺpa. Bohužiaľ, jeden člen posádky sa už domov nevráti. Smutné je, že život len 19-ročného dievčaťa podľa všetkého vyhasol pre nezodpovednosť. Polícia totiž uviedla, že vodič bol pod vplyvom alkoholu.

K havárii došlo na ceste prvej triedy v už spomínanej obci Babín (okres Námestovo, pozn. red.) pred pol druhou v noci. Polícia uviedla, že mladý vodič na aute BMW tu narazil do stĺpa verejného osvetlenia. 

"Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 21-ročný vodič (z okresu Námestovo) viedol osobné motorové vozidlo BMW cez obec Babín na obec Vasiľov. V miernej ľavotočivej zákrute, z doposiaľ presne nezistených príčin, narazil do elektrického stĺpa, kde po prevrátení zostalo vozidlo na streche," spresnila polícia.

Desivá tragédia na Orave!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/Žilinský kraj)

"Na pomoc sme vyslali až tri posádky záchranárov, ktoré ošetrili troch mužov a s prevažne vážnymi poraneniami ich po ošetrení transportovali do nemocníc v Trstenej a v Dolnom Kubíne. Žiaľ, zranenia štvrtej účastníčky nehody boli nezlučiteľné so životom a záchranári jej už nemohli pomôcť," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Smrteľné zranenia utrpelo len 19-ročné dievča. Spolujazdci vo veku 20 a 22 rokov skončili v opatere lekárov s ťažkými zraneniami. Vodič podľa polície vyviazol s ľahkými zraneniami.

Desivá tragédia na Orave!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/Žilinský kraj)

K tragédii ale podľa všetkého nemuselo dôjsť. Ukázalo sa, že mladík si pred šoférovaním vypil, čo sa mohlo podpísať aj pod jeho jazdu. Polícia totiž uviedla, že pri dychovej skúške nafúkal 0,57 mg/l alkoholu v dychu. To predstavuje 1,19 promile. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela nateraz polícia.

Desivá tragédia na Orave!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/Žilinský kraj)

Ochrancovia zákona v súvislosti s desivou haváriou apelujú na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Výstrahou môžu byť aj snímky z miesta nehody. "Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," podotkla polícia.

Miesto nárazu.
Zobraziť galériu (6)
Miesto nárazu.  (Zdroj: Facebook-Polícia SR/Žilinský kraj)

Viac o téme: NehodaSmrťBabín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu