Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Polícia obvinila bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru

Polícia obvinila bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kičuru
Polícia obvinila bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kičuru (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Polícia obvinila bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinenie súvisí s utorkovou akciou Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Rezervy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Kičurovi bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a úkony smerujúce k náležitému objasneniu skutkového stavu v predmetnej veci nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," uviedla na sociálnej sieti polícia.

NAKA v utorok od rána zasahovala na strednom Slovensku. V Žilinskom a Banskobystrickom kraji vykonávala zaisťovacie úkony v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia SŠHR SR. V rámci akcie mala aj v Kičurovom dome realizovať domovú prehliadku.

NAKA ešte v marci začala "ex offo" trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) 22. marca po kontrole na SŠHR poznamenal, že Kičura nemá dôveru vlády.

Následne 24. marca vláda na návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Kičuru z funkcie predsedu SŠHR odvolala. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Kičura odmietol obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ale aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Viac o téme: úplatokPolícia Kajetán KičuraSpráva štátnych hmotných rezerv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu