Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Bratislavský Volkswagen od pondelka čiastočne obnovil výrobu

Spoločnosť Volkswagen Slovakia spustila po prestávke výrobu automobilov.
Spoločnosť Volkswagen Slovakia spustila po prestávke výrobu automobilov. (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Spoločnosť Volkswagen Slovakia spustila od pondelka po niekoľkotýždňovej prestávke výrobu automobilov. Bratislavský závod rozbehol v jednozmennej prevádzke za prísnych opatrení jeden zo segmentov vyrábajúcich SUV vozidlá. Potvrdila to hovorkyňa podniku Lucia Kovarovič Makayová.

Firma prerušila výrobu 17. marca pre aktuálnu krízovú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom. Automobilka sa rozhodla prerušiť výrobu aj z dôvodu prepadu dopytu na trhu s vozidlami a tiež pre riziko spojené so zásobovaním dielcami i na strane dodávateľskej siete.

Firma pre zabezpečenie trvalej výroby prijala nové nariadenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. K už zavedeným opatreniam, ako je dodržovanie odstupu, hygiena rúk či povinné nosenie rúška, pribudli napríklad meranie teploty pri vstupe do závodu alebo do zmluvného autobusu, reorganizácia sedenia v autobusoch a spoločných priestoroch či individuálna dezinfekcia pracovných nástrojov a okolia pracoviska.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Volkswagen minimalizoval osobné stretnutia, firma vydala celoplošný dočasný zákaz fajčenia v celom areáli a zaviedla napríklad aj možnosť chodiť v pracovnom oblečení do a z práce. Kedy Volkswagen Slovakia zvýši produkciu na predkrízový výkon, nie je zatiaľ jasné. Okrem vývoja pandémie nového koronavírusu záleží najmä na možnostiach dodávateľskej siete a odbyte výrobkov.

Viac o téme: VýrobaBratislavaVolkswagen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu