Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Hasiči mali plné ruky práce: Pri železničnej trati medzi Popradom a Košicami horelo na štyroch miestach

Požiare lesa a trávnatého a krovinatého porastu pozdĺž 31-kilometrového úseku železničnej trate medzi Popradom a Košicami si vyžiadali zásahy niekoľkých desiatok profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Zobraziť galériu (5)
Požiare lesa a trávnatého a krovinatého porastu pozdĺž 31-kilometrového úseku železničnej trate medzi Popradom a Košicami si vyžiadali zásahy niekoľkých desiatok profesionálnych i dobrovoľných hasičov. (Zdroj: Facebook - DHZ Spišské Vlachy)

OLCNAVA – Požiare lesa a trávnatého a krovinatého porastu pozdĺž 31-kilometrového úseku železničnej trate medzi Popradom a Košicami si v piatok (17. 4.) popoludní vyžiadali zásahy niekoľkých desiatok profesionálnych i dobrovoľných hasičov.

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, pravdepodobnou príčinou štyroch požiarov bola technická porucha brzdného systému na jednom z vozňov súpravy nákladného vlaku premávajúceho v uvedenom úseku v smere do Košíc.

K nahláseniu požiarov malo podľa jeho slov dôjsť o 16.23 h. Les horel v katastrálnych územiach obcí Spišské Vlachy a Kolinovce v okrese Spišská Nová Ves, trávnatý a krovinatý porast v katastrálnom území obce Margecany v okrese Gelnica a tiež obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie. 

Požiare lesa a trávnatého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook - DHZ Spišské Vlachy)

Pri prvých troch ohniskách zasahovali profesionálni hasiči Okresného riaditeľstva HaZZ v Spišskej Novej Vsi, a to zo staníc v Spišskej Novej Vsi, Gelnici a Krompachoch, požiar v Malej Lodine hasili profesionáli z hasičskej stanice v Košiciach. Pri zásahu si vystačili sami, na ostatných miestach pomáhali požiare uhasiť dobrovoľní hasiči z obcí Spišské Vlachy, Slatvina, Spišský Hrušov, Krompachy a Kluknava. V obci Kolinovce boli pri zásahu nápomocní nielen príslušníci tamojšieho dobrovoľného hasičského zboru, ale i civilní obyvatelia.

Požiare lesa a trávnatého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook - DHZ Spišské Vlachy)

I keď išlo pravdepodobne o technickú poruchu vlaku, príčiny vzniku požiarov sú v štádiu vyšetrovania, vyčíslené dosiaľ neboli ani škody vzniknuté požiarmi. "Počas likvidácie jednotlivých požiarov bola železničná doprava v uvedenom úseku vylúčená," dodal košický krajský operačný dôstojník.

Viac o téme: PožiarŽelezničná traťKošiceHasičiPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu