Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Bratislava zavádza od pondelka mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Dopravný podnik Bratislava (DPB) zavádza od pondelka (20. 4.) mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov. Ide o dočasné úsporné opatrenie, ktorým dopravca reaguje na pokles počtu cestujúcich v mestskej hromadnej doprave (MHD), ktorý spôsobila situácia okolo pandémie nového koronavírusu. DPB deklaruje, že nepríde k žiadnej strate spojení, iba k miernemu predĺženiu čakania na spoje.

"Špeciálny režim 'pracovný deň (COVID-19)' sa dotkne predĺženia intervalov električkových a trolejbusových liniek. Tieto však budú kompenzované opätovným obnovením premávky posilovej linky 7 v hodinách rannej i poobednej špičky a udržaním intervalu liniek 33 a 211," informoval vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík. Na linke 201 bude v rannej špičke každý druhý spoj premávať iba v úseku Hlavná stanica – Hraničná, cestujúci by preto mali venovať zvýšenú pozornosť označeniu cieľa trolejbusov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zmeny sa uskutočnia pre rozhodnutie bratislavského magistrátu ako objednávateľa dopravných výkonov DPB, na základe analýz riešenia optimálneho postupu pri zachovaní mobility obyvateľov i návštevníkov hlavného mesta a na základe výrazného prepadu tržieb DPB. "Cestujúci bratislavskou MHD budú o zmenách na dotknutých linkách informovaní na každej zastávke zvýrazneným oranžovým stĺpcom v cestovných poriadkoch, ktorý bude platiť počas pracovných dní. Počas víkendov a sviatkov zostávajú v platnosti súčasné intervaly a rozsah dopravy," spresnil Michlík.

Linky, ktoré majú v cestovných poriadkoch uvedený stĺpec "školské prázdniny", budú v pracovných dňoch naďalej premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Ostatné linky budú v pracovných dňoch premávať podľa odchodov uvedených v stĺpci "pracovné dni", respektíve "pracovné dni (COVID-19)". V súvislosti s obnovením prevádzky v automobilovom závode Volkswagen Slovakia sa zároveň od pondelka obnovuje premávka liniek 25, 26 a 92 v plnom rozsahu.

Viac o téme: TrolejbusyElektričkyBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu